Eşcinsellere uygulanan şiddeti gelip geçene sarılarak protesto ettiler

Beyoğlu'nda, uluslararası bir eylem grubunun üyeleri eşcinsellere uygulanan şiddeti, gelip geçene sarılarak protesto etti. 'Korkma, yok sayma sarıl ba

Beyoğlu'nda, uluslararası bir eylem grubunun üyeleri eşcinsellere uygulanan şiddeti, gelip geçene sarılarak protesto etti. 'Korkma, yok sayma sarıl bana' yazılı dövizler taşıyan kızlı erkekli grup, İstiklal Caddesi'nde yürüyenlere sarıldı.

Eşcinsellere uygulanan şiddet Fag-tr adlı uluslararası bir grup tarafından tüm dünyada aynı anda protesto edildi. Grup üyeleri Beyoğlu'nda da protesto gösterisi düzenledi. 'Korkma yok sayma sarıl bana' , 'HİV-AİDS fobisine karşı sarıl bana' , 'Eşcinsellik değil sevgi bulaşıcıdır sarıl bana' yazılı dövizler taşıyan kızlı erkekli grup, cadde üzerinde yürüyen vatandaşlara sarıldı. İlginç görüntülerin yaşandığı eylem boyunca grup üyeleri isteyen herkese sarıldı.

Eylemle ilgili bilgi veren grup üyeleri, "Uygulanan şiddet, ayrımcılık her türlü şeyi yıkalım, birbirimize sarılalım. Uluslararası bir eylem. Sadece sarılma eylemi Türkiye'de ikincisini yapıyoruz." dedi.

Başka bir eylemci ise 'Eşcinsellik bulaşıcı değildir, sevgi bulaşıcıdır. Eşcinselleri destekliyoruz. Çünkü sevgi sarılarak çoğalır. Eşcinsellerin dışlanmalarını engellemek istiyoruz. Çok kötü davranılıyor." şeklinde konuştu.