Eğitim-iş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli:

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli bazı incelemelerde bulunmak üzere Erzincan'a geldi.

Adıbelli, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Coşkun Yılmaz, İl ve Merkez İlçe yöneticileri, Eğitim İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı İsmail Yüceer ve bazı sendika üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Genel Başkan Yüksel Adıbelli, gündeme ilişkin konularda görüşlerini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün öğrenci temsilcilerine verdiği yemeğe Jaguar marka otomobiliyle giden Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel'in demokratik tepkisini gösteren öğrencilerin temsilcisi
olamayacağını söyledi.
Hükümetin eğitim politikasını eleştiren Adıbelli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Türkiye 8 yılda çok gerildi. 2007 seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı'nın yeniden seçilmesi, arkasından Yüksek Öğretim Kurumu'nun değişmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinin boşaltılması, yargının üzerine gidilmesini görüyoruz. Sanki her şeyin sorunu yargı. Muhalefeti ve yargıyı suçluyorlar. Mecliste AK Parti'nin Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu var. Olumsuzlukları hep yargıya, muhalefete ve basına yüklüyorlar.
Öğrencinin de yandaşı oldu. Düşünün demokratik haklarını istemek için, harçların fazla olduğunu söylemek için üniversite öğrencilerimiz tepkilerini gösteriyor. Bir taraftan da Cumhurbaşkanı'nı ziyarete gidenlere bakıyoruz Jaguarla yemeğe gidiyor. Jaguarla bir yemeğe katılan bir öğrenci, o demokratik tepkisini gösteren öğrencilerin temsilcisi olamaz. Yandaş öğretmen, basın, yargı ve öğrenci diye bir sistem yürütüyorlar. Sayın Başbakan şunu gerçekten iyi beceriyor. Önce kamuoyuna bir şeyler söylüyorlar
bakıyorlar ki tepki var hemen söylediklerini geri çekiyorlar. Sen AK Parti iktidarının eğitim ile ilgili yaptığı çalışmalara karşıysan diyorlar ki siz hükümeti yıkacaksınız. Bizim bildiğimiz demokratik ülkelerde hükümetler, Türkiye'de de öyle 4 yılda bir sandık gelir. Sandıkta insanlar oyunu kullanır. Hangi parti iktidara gelirse ona göre demokratik şekilde gelir demokratik şekilde gider."