Ak Partili Avni Doğan, 'Balyozcuların Başına Balyoz İndirdik' Derken Başına Plastik Parti Panosu Düştü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, plastik parti panosunun azizliğine uğradı

Ak Partili Avni Doğan, 'Balyozcuların Başına Balyoz İndirdik' Derken Başına Plastik Parti Panosu Düştü
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, plastik parti panosunun azizliğine uğradı. İl Danışma Meclisi'nde partililerine hitap eden ve "Balyozları balyozcuların kafasına indirdik" diyen Doğan'ın başına arkasında bulunan AK Parti İl Başkanlığı'nın panosu devrildi.
AK Partili Doğan, "Biz Türkiye'ye 'böyle geldi böyle gitmez' fikrini aşılamak için çalışıyoruz. Onun için büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Onun için muhtıraları geride bıraktık. Onun için balyozları balyozcuların kafasına indirdik. Onun için darbe planlarını boşa çıkardık. Ama şunu herkes bilsin bu iş bitmedi, bu iş devam ediyor. Çünkü bu milletin 100 yıldır gördüğü filimler tekrar tekrar sahneye konuyor" dedi.
AK Parti İl Danışma Meclisi, Meclis İdare Amiri ve Adıyaman Milletvekili Fehim Hüsrev Kutlu'nun başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü. Toplantının basına açık bölümünde partililere hitap edecek milletvekili partililerin de yoğun ısrarı üzerine Avni Doğan olarak belirlendi.
4 dönemdir devam ettirdiği milletvekilliği de günün espri konularından olan Doğan yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaklaşan seçimlerde yeniden iktidara geleceklerini vurgulayan Doğan, "Seçimler demokrasilerin bayramlarıdır. Biz girdiğimiz seçimlerde hep çifte bayram yaptık. Çünkü ilk defa iki genel seçimi, iki yerel seçimi, iki referandumu üst üste başarıyla götürmüş ve kazanmış bir siyasi partiyiz. İnşallah önümüzdeki haziran seçimlerinde, 1957 yılından bu yana yani 53 yıldan bu yana üçüncü defa tek
başına iktidar olma rekorunu kıracağız sayenizde" diye konuştu.
Yaklaşan seçimler öncesinde Türkiye'nin karanlık güç odakları tarafından karıştırılmaya çalışıldığını savunan Doğan sükunet çağrısı yaptı. Türkiye'de paradigmayı değiştirdiklerini ve ülkeyi karanlıktan aydınlığa taşıdıklarını ifade eden Doğan, 'Böyle geldi böyle gitmez' mantığını aşılamak için çalıştıklarını söyledi. İktidarları döneminde büyük zorluklarla karşı karşıya olduklarını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
"Onun için büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Onun için muhtıraları geride bıraktık. Onun için balyozları balyozcuların kafasına indirdik. Onun için darbe planlarını boşa çıkardık. Ama şunu herkes bilsin, bu iş bitmedi bu iş devam ediyor. Çünkü bu milletin 100 yıldır gördüğü filimler tekrar tekrar sahneye konuyor. Eğer terör azıyorsa bu iş devam ediyorsa, eğer Güneydoğuda bölücüler hiçbir zaman yapamayacakları, hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekleri demokratik özerklik gibi laflar ediyorsa bilin ki bu iş
devam ediyor. Çünkü siz söyleyene değil, söyletene bakın. Yapana değil yaptırana bakın. Eğer üniversitelerde hareketlilik başlamışsa bu iş devam ediyor. Her seçim öncesinde bu ülke acı olaylar yaşadı, e-muhtıralar gördü, kapatma davaları gördü. Türkiye'nin iktidar partisine kapatma davası açanlar bunun Türkiye'ye neye mal olacağını bile bile yaptılar. Türkiye'nin kalbi umurlarında bile değildi. Bugün bakıyorsun bir gazetede bomba patlamış. Bombayı patlatan belli, bombanın patladığı adres belli gazete üstüne
gidemiyor. Hükümeti zor duruma düşürmek için her şey yapılıyor. Bu önümüzdeki 4-5 aylık süreçte de bu karanlık olaylar devam edecek. Ama şunu söyleyeyim ben, ne yaparlarsa yapsınlar bu millet yemiyor artık. Bu millet iyiyi kötüyü, güzeli çirkini anladı. Bu millet neyin niçin yapıldığını artık biliyor."

"BU SEÇİM AK PARTİ İLE DERİN DEVLET ARASINDAKİ BİR SEÇİM"
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Doğan, milletin artık karanlık güç odaklarının oyununa gelmediğini belirtti. Eleştiri oklarını MHP lideri Bahçeli ve CHP'li Önder Sav'a da yönlendiren Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu millet Yargıtay'ın niçin basıldığını biliyor, Cumhuriyet Gazetesinin niçin bombalandığını biliyor. Güneydoğudaki hareketliliğin sebebini biliyor. Kim PKK, kim Ergenekoncu, kim balyozcu, bunların aslında arasında bir fark var mı, hangisinin eli hangisinin cebinde, acaba niye Bahçeli'yle Doğu Perincek aynı şeyi söylüyor. Deniz Baykal niye bir operasyonla götürüldü? Arkasından Önder Sav bir başka operasyonla götürüldü. O esip gürleyen Önder Sav, 'yakarım yıkarım' diye genel başkanı disiplin kuruluna
vermekten söz eden Önder Sav eski bir başsavcı üç cümle konuşunca neden dilini çekti ve sustu. Bunu millet biliyor. Arkadaşlar bu seçim Ak Parti ile derin devlet arasında bir seçim. Bu seçim AK Parti ile faili meçhulü işleyenler arasındaki bir seçim. Bunu herkes bilsin. Bu seçim cumhuriyet tarihinin en büyük seçimi. Bunu herkes bilsin gardını ona göre alsın"

PANONUN AZİZLİĞİNE UĞRADI
Konuşmasında AK Parti'nin icraatlarına da yer veren Doğan'ın başına ise arkasında bulunan plastik parti panosu devrildi. Konuyu "Suikast var" diyerek esprili bir dille kapatan Doğan, iktidarlarının hizmetlerinin bir haftada anlatılamayacağını belirterek konuşmasını şöyle devam ettirdi:
"Başbakan diyor ki, 'gidin memlekette hizmetlerinizi anlatın'. İşte Maraş'ta yapılanların onda birini anlattı başkan, hepiniz sıkıldınız. Çünkü bir saat, iki saat, üç saat, beş saat anlatmak lazım. Biz Türkiye de yapılanların hangisini anlatalım. Bu gün başlasak bir haftada bitmez. Onun için biz genelde ana başlıklara gireceğiz. Ama Türkiye'nin esas meselesi Türkiye'nin derinlerinde işleyen, hücrelerine kadar işleyen çetelerden Türkiye'yi kurtarmaktır. AK Parti'nin bir tek hedefi var Türk Siyasetini
temize çıkartmak, Türk Siyasetini temize çekmek. AK Parti'nin hedefi bu. Bu da adım adım gerçekleşiyor."

"HİZBULLAHÇILAR'I ÇIKARTAN BELLİ"
Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ülkede karanlık şeylerin olacağını öne süren Doğan, son günlerin tartışmalı gündem maddesi olan tahliyeleri ele aldı. Doğan sözlerini şöyle tamamladı:
"İşte Hizbullahçılar dışarı çıkartıldı mesela. Bin tane değişik suçlu dışarı çıkartıldı. Kim çıkarttı, e çıkartan belli. Niye çıkardılar? Bizi zor duruma düşürmek için. 2004'te kanun çıkartılmış. 2004'te denmiş ki, 'insanlar 5 yıl yatıyor ama sonunda 2 yıl ceza alıyor. 10 yıl yatıyor beraat ediyor. Avrupa'da olduğu gibi dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi bu süreyi kısaltalım.' Bu karar 2004 te çıkmış, 2008 de uzatılmış şimdi Hizbullahçıların bu kanunu 31 Aralıkta yürürlüğe girdiği zaman dışarıya
çıkacağını dosyası 4 senedir 5 senedir 6 senedir bekleten Yargıtay bilmiyor muydu? Biliyordu bilerek bekletti. 'Efendim iş yükü ağırdı, 50 bin dosya vardı.' Tamamda bu bin taneyi al önce görüş. Cihaner'in durumunu nasıl görüştün bir haftada bırak üç sene, beş sene beklemeyi. Milet bu filmi gördü. Arkadaşlar bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bu oyunlara gelmeyin. Bunlara referandumda verilen cevap, inşallah verilsin. Bizim devraldığımız Türkiye belli. Bizim devraldığımız Türkiye 1 milyar dolar borç almak için
başbakanın gidip IMF kapılarında süründüğü bir Türkiye. IMF'den o istenen borç para kadarını biz şimdi her sene fakir ülkelere yardım veriyoruz."
Kahramanmaraş'ın Büyükşehir statüsüne kavuşturulması konusuna da değinen Doğan, medyadan kendileriyle ilgili hep kötü şeyleri değil, iyilikleri de yazmasını istedi. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Veysi Kaynak, Fatih Arıkan, Cafer Tatlıbal teşkilat yöneticileri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantının ilerleyen bölümü basına kapalı olarak devam etti.