Sakaryaspor'a kayyum atandı

Anadolu kulüpleri içinde başarılarıyla ve ülke futboluna kazandırdığı futbolcularla adından söz ettiren Türkiye Kupası sahibi Sakaryaspor, yönetimsiz

Anadolu kulüpleri içinde başarılarıyla ve ülke futboluna kazandırdığı futbolcularla adından söz ettiren Türkiye Kupası sahibi Sakaryaspor, yönetimsiz kalınca kayyuma devredildi.

1987-1988 sezonunda Türkiye kupasını kazanarak Avrupa kupalarında 2. tura yükselen, Süper Lig ve Bank Asya Ligi'nde önemli başarılara imza atan, Oğuz Çetin, Hakan Şükür, Aykut Kocaman, Tuncay Şanlı gibi yıldızları yetiştiren Sakaryaspor, 46 yıllık tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. TFF 2. Ligi'nde mücadele eden yeşil siyahlı kulübün yönetimine, mahkeme kararıyla 3 kişilik kayyum heyeti atandı.

Kulüp Başkanı Rauf Batuboylu ve yönetim kurulu üyelerinin istifalarının ardından görevinden istifa eden yönetim kurulu üyesi Burhan Severcan'ın başvurusu üzerine Sakarya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Sakaryaspor eski yönetim kurulu üyesi Halit Evin ile iş adamı Ferit Şahin ve avukat Savaş Adalet'i kayyum olarak atadı.

Yönetime atanan kayyum heyetinde bulunan Halit Evin, düzenlediği basın toplantısında, Sakaryaspor'un 19 milyon lira SGK ve vergi borcu ile 9 milyon liraya yakın futbolcu alacağı bulunduğunu söyledi. Kulübün yaklaşık 29 milyon lira borcu bulunduğunu ifade eden Evin; "Mahkeme kayyum ataması yaptı. Mahkeme bizi 1 ay süreyle göreve atadı. Yeni bir yönetim seçilene kadar şu anda emaneten buradayız. Yarınki toplantıda nasıl bir politika izleyeceğimizi belirleyeceğiz ve hesapları inceleyeceğiz. Futbolcularla tek tek görüşmemiz gerekecek. Bir ay içinde Sakaryaspor'u kongreye hazır hale getireceğiz" dedi.