MHP'li meclis üyeleri meclisi terk etti

Afyonkarahisar'da MHP'li meclis üyeleri, bazı komisyon raporlarından haberleri olmadığı gerekçesi ile İl Genel Meclisi (İGM) toplantısını terk etti.<

Afyonkarahisar'da MHP'li meclis üyeleri, bazı komisyon raporlarından haberleri olmadığı gerekçesi ile İl Genel Meclisi (İGM) toplantısını terk etti.

Salih Sel başkanlığında başlayan toplantıda, il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetlerine üye seçildi. Komisyon raporunun okunmasından sonra söz olan MHP Grup Başkanı İsa Çağa, geçen yıl da üye seçimi sırasında aynı sorunu yaşadıklarını söyledi. Seçilenleri, kimlerin ne şartlarda belirlediğini bilmediklerini dile getiren Çağa, "Geçen yılki gibi bizim bir şeyden haberimiz yok. Komisyon üyemiz de burada, o da bir şey bilmiyor. Bizim niye haberimiz yok. Biz de meclis üyesiyiz." dedi.

Çağa'nın konuşmasının ardından MHP'li meclis üyeleri salonu terk etti. İGM Başkanı Salih Sel ise bu maddenin komisyona havale edilmeden önce mecliste okunduğunu, ancak MHP'li üyelerin dikkat etmediğini söyledi. Mütevelli heyetinin isimlerinin İGM üyelerine sunulduğunu dile getiren Sel, MHP üyelerinin bu davranışına bir anlam veremediğini belirtti. Sel'in konuşmasının ardından, komisyon raporu, geldiği şekliyle oylanması için meclisin onayına sunuldu. MHP'lilerin olmadığı toplantıda CHP gurubu da raporu kabul etmedi. Rapor oy çokluğuyla kabul edildi.