KTO Başkanı Kilci: Haber almak, en temel insani ihtiyaçlardan biridir

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Kilci, yaptı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Kilci, yaptığı yazılı açıklamada, haber almanın, en temel insani ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade etti. Kilci, bu ihtiyacın, insanlık tarihi boyunca her zaman zorunluluk arz ettiğine işaret etti. Başkan Kilci, şu ifadelere yer verdi:

"Basın mensupları, ihtiyaç duyulan haberleri güvenilir ve doğru bir biçimde topluma aktarmayı prensip olarak kabul etmelidir. Basın mensupları, değerlerimize sahip çıkmalı, kaynağı belli olan haberleri dile getirerek toplumla paylaşmalı, gelişmeleri takip etmelidir. Topluma ışık tutmalı, toplumun değerlerine karşı hassas olmalı, olaylar karşısında kararlı olmalı, nicelikten ziyade niteliğe önem vermeli, vefa duygusunu aşılamalıdır. Aslında bunlar, sadece gazeteciler için değil, hepimiz için yaşam biçimi olmalıdır. Kayseri'de basın sektöründe çalışan, zor fiziki şartlar altında çalışarak emek veren kardeşlerimiz, görevlerini başarıyla yerine getirmektedirler. Arkadaşlarımız, mesleklerinin gerektirdiği hassasiyetle görevlerini icra etmektedirler. Kayseri Ticaret Odası olarak, insan haklarına ve hukuka saygıyı ilke edinmiş bir gazetecilik örneği sergileyen basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz."

Başkan Hasan Ali Kilci, gazetecilere, bu zor ve anlamlı görevi layıkıyla yerine getirdikleri için kendilerini tebrik ettiğini sözlerine ekledi.