Kayseri Valisi Bilici: Basınımız, halkı bilgilendirme yönüyle kamusal görev yapmaktadır

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesi

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesi olduğunu söyledi. Vali Bilici, "Basınımız halkı bilgilendirme yönüyle kamusal görev yapmaktadır." dedi.

Vali Mevlüt Bilici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Bilici, özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, vatandaşların, çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini kolaylaştırabileceğini ifade etti. Bilici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, kurumlarla vatandaşlar arasında bilgi akışı sağlama, halkımızın çıkarlarını koruma, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi sorumlulukları bulunan basınımız, bu yönüyle kamusal görev yapmaktadır. Kamusal görevi yerine getiren yayın organları, çalışanları ve meslek örgütleriyle, geçmişten günümüze önemli gelişme gösteren ilimiz basını; sorunlara karşın, her zaman sorumluluk bilinciyle hareket etmiş, ilimiz ve ülke gerçeklerine, ulusal değerlerlerimize her zaman duyarlı olmuş ve ilimizin ilerlemesine katkıda bulunmuştur. Basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmaları, basın çalışanlarının her zaman sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma, mesleğinin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyoruz."

Gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Bilici, "Her türlü zorluğa rağmen görevini yürütmeye çalışan siz değerli arkadaşlarımıza başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.