Hayırsever aile 24 derslikli Anadolu lisesi ve 2 yurt yaptıracak

Bursa'da hayırseverler tarafından 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi ile 100'er öğrenci kapasiteli 2 adet öğrenci yurdu yaptırılacak. Okul ve yurtla

Bursa'da hayırseverler tarafından 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi ile 100'er öğrenci kapasiteli 2 adet öğrenci yurdu yaptırılacak. Okul ve yurtlar yaklaşık 8 milyon liraya mal olacak.

Hayırsever Kuruluş Matlı Yem Sanayii AŞ adına Özer ve Önder Matlı kardeşler tarafından anneleri Ulviye Matlı adına yaptırılacak 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi ve 100'er öğrenci kapasiteli 2 adet öğrenci yurdunun anahtar teslimi yapım protokolü imzalandı. Törende konuşan Vali Şahabettin Harput, her türlü gelişmenin iyi yetişmiş, kaliteli eğitim almış, milli ve manevi donanımlı nesillerle olabileceğini söyledi. Bu protokol ile hayırsever kardeşlerin 'ölümsüzler altın zinciri'ne altın bir halka daha eklediklerine değinen Vali Harput, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Karacabey ve Bursa için çok önemli olduğunu söyledi.

Hayırseverlerin eğitime katkısının çok önemli boyutlara ulaştığını aktaran Harput, yine de okul ve derslik açığının bulunduğunu belirterek, "Bu protokolleri yapmamızın diğer bir sebebi ise diğer hayırseverleri de bu işe teşvik etmek. 'Ben de bir okul yaptırayım' diyecek insanlar çıkabilir. Bu hayırlı hizmetlerinden dolayı Matlı ailesine teşekkür ediyorum."

İnsanların hayatında ailesinden gördüklerinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Önder Matlı ise "Babamız Ömer Matlı, bu konuda bize örnek oldu. Karacabey'e 12 derslikli bir meslek yüksek okulu kazandırdı. Ayrıca yüksek okulun yeni yerine taşınması ile Ömer Matlı İlköğretim Okulu'na 12 derslik ilavesi yaptık. Aile olarak Karacabey için birkaç sürprizimiz var, önümüzdeki günlerde bunları açıklayacağız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise 2011'in ilk protokolünü yılın ilk günlerinde imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2003 yılında başlayan hamle ile 220 milyon TL'lik protokol imzalandığını belirten Gülsar, şöyle konuştu: "Vali Şahabettin Harput'un göreve başlamasından bu yana 110 milyon TL tutarında 33 protokol imzalandı. 2003 yılında 60 olan sınıf mevcudu, bu gün ortalama 40 öğrencinin altına indi."

Konuşmalardan sonra yaklaşık maliyeti 8 milyon liraya mal olacak 24 derslikli 'Ulviye Matlı Anadolu Öğretmen Lisesi' ve 2 adet 100'er öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun protokolü imzalandı.