Dünyaca ünlü piyanist Brüksel'de Bursa için çalacak

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu Brüksel'de Bursa için çalacak. Bursa Belediyeler Birliği'nce Avrupa Birliği'nin kalbi Brüksel'de düzenlenecek 'B

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu Brüksel'de Bursa için çalacak. Bursa Belediyeler Birliği'nce Avrupa Birliği'nin kalbi Brüksel'de düzenlenecek 'Bursa Günleri', dünyaca ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu'nun konseriyle renklenecek.

Ünlü sanatçı, organizasyon öncesi Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Başkan Mustafa Dündar, Türkiye'de ilk defa Bursa Belediyeler Birliği'nin böylesine büyük bir etkinliğe imza atacağını söyledi. Dündar, amaçlarının Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecine ivme kazandırarak yerel yönetimlerin faaliyetlerini Avrupa'nın kalbi Brüksel'e taşımak olduğunu belirtti.

Bugün ülkelerden çok şehirlerin yarıştığını belirten Dündar, turizmin canlanması açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu dile getirdi.

'Brüksel'de Bursa Günleri'nde kentin önemli değerlerini tanıtacaklarını belirten Dündar, bunu yaparken sanatın evrensel dilinden de yararlanacaklarını ifade etti. Piyanist Tuluyhan Uğurlu'ya desteğinden dolayı teşekkür eden Dündar, "Bursa tanıtımı demek ülke tanıtımı demektir. Değerli sanatçımız Tuluyhan Uğurlu'nun bu organizasyon içinde yer alması bizler için büyük onurdur." dedi.

Böylesine önemli bir organizasyonda yer almaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu da şöyle konuştu: "Bizler orada sanatımızla Bursa'nın değerlerini anlatırken aslında Türkiye'nin güzelliklerini, renklerini birlikte sunacağız. Bursa birçok şehrin ulaşamayacağı değerlere sahip, hem tarihi hem de Anadolu aydınlanmasına kattığı değerlerle büyük bir kenttir."

Bursa için özel bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Uğurlu, hazırladıkları konserin ilk defa 'Brüksel'de Bursa Günleri'nde gerçekleştirileceğini açıkladı.