Bilirkişi, Gölyaka'da yapımı planlanan süt tesisi alanını inceledi

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yapılması planlanan süt tesisi alanında, mahkeme tarafından belirlenen bilirkişi heyeti inceleme yaptı.

Düzce'nin Gö

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yapılması planlanan süt tesisi alanında, mahkeme tarafından belirlenen bilirkişi heyeti inceleme yaptı.

Düzce'nin Gölyaka ilçesi Esen Mahallesi merasına yapılması planlanan entegre süt tesisine yapılan itiraz mahkemeye taşınmıştı. Sakarya Bölge İdare Mahkemesi de bu itirazı incelemek üzere bilirkişi heyetini merada incelemeler yapmak üzere görevlendirdi. Dört kişilik bilirkişi heyeti İSKİ havzasına su taşıyan Büyükmelen Çayı'na kadar olan bölgeyi kapsamlı bir şekilde inceledi.

İncelemenin ardından Esen Mahallesi Muhtarı Yaşar Çoban, köye ait meraya entegre tesis yapılmasına karşı olmadıklarını belirtti. Çoban, "Bu olay keşif sürecine kadar geldi. Vatandaşı öyle bir lanse ediyorlar ki, işin garip tarafı Esen Mahallesi bu yatırıma karşı gibi gösteriyorlar. Esen Mahallesi bu yatırıma karşı değildi. Vatandaşa verilen sözler tutulmadı. Siyasiler tarafından tutulmadı. İş o aşamaya geldiği zaman Milli Emlak diyorlar. Milli Emlak bu vatandaşı bulmadı. Burada bize vermiş olduğu sözü belediye başkanı tutmadı. Tutmadığı için bu vatandaş ayaklanmak zorunda kaldı. Adaletin kestiği parmak acımaz. Biz verilecek karara saygılıyız." dedi.