Balıkesir İl Genel Meclisi 2010 yılında 431 proje tamamladı

Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, 2010 yılında İl Özel İdaresi yatırım programı çerçevesinde 892 köyün bir kısmına götürülmes

Balıkesir İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, 2010 yılında İl Özel İdaresi yatırım programı çerçevesinde 892 köyün bir kısmına götürülmesi planlanan 431 projeden büyük bölümünün tamamlandığını söyledi.

İGM'nin 2010 çalışmalarını değerlendiren Okur, 2011 yılındaki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Geçen yıl 431 proje gerçekleştiğini ifade eden Okur, bunların büyük bölümünün bitirildiğini kaydetti. Okur, "İl Genel Meclisi kararıyla 2010 yatırım programına bütçesi koyulan projelerden 46'sı yol işleri, 92'si içme suyu, 128'i kanalizasyon, 121'i çevre düzenlemesi, 26'sı köy konağı ve 18'si sulama amaçlıdır. Büyük çoğunluğu tamamlanma noktasına getirildi. İçme suyu, kanalizasyon, çevre düzenlemesi, köy konağı gibi işler, Köylere Hizmet Götürme birliklerine aktarıldı. Şu anda çevre düzenlemeleri gündemde. Birçok ilçemiz, Köylere Hizmet Götürme birlikleri ihalelerini yaptı ve taşların dağıtımına başlandı." dedi.

İl Özel İdaresi araç parkurunun 4 milyon lira borçlanmayla güçlendirildiğini söyleyen İGM Başkanı Okur, yeni araçların devreye girmesiyle asfalt ve stabilize yolların kendi imkanlarıyla yapıldığını kaydetti. 2010 yılı çalışmaları içinde önemli bir yer tutan KÖYDES programı hakkında da bilgi veren Okur, köylere bu kapsamda önemli hizmetler gittiğini vurguladı. İçme suyu şebekeleri ve köy yollarının yapıldığını kaydeden Okur, "İçme suyu için 90, yol yapımı için 95 proje planlandı. Bunun haricinde sekiz proje de sulama için yapıldı. KÖYDES kapsamında toplam 193 proje yapılarak ilimizin köylerine hizmet gitti. Bunlardan özellikle içme suyuyla ilgili olanların tamamı bitirildi, yollarla ilgili çalışmalar devam ediyor." şeklinde konuştu.

Balıkesir İGM'nin 2011 yılı bütçesinin 56 milyon lira olarak belirlendiğini kaydeden Mehmet Akif Okur, 13 milyon 288 bin liralık kısmının köylere içme suyu, kanalizasyon, yol yapımı, sulama ve dere ıslahı gibi işlerde kullanılacağını söyledi. 2011 yılı bütçesinde önemli bir yer tutan eğitim ödeneği hakkında da açıklamalarda bulunan Okur, şunları söyledi: "Eğitim hizmetleri için 8 milyon 350 bin liralık bütçe oluşturuldu. Bunun 3 milyon 607 bin lirası, il merkezi ve köylerimizdeki okullarımızın onarımı için ayrıldı. 3 milyon 570 bin liraysa bina yapımında kullanılacak.Balıkesir'deki hayırseverler, eğitime büyük katkıda bulunarak okul ve derslik yaptırıyor. Bilhassa merkezde çok ihtiyaç duyulan semtlerimiz var ama okul yapılacak arsa yok. Buralardaki kamulaştırmalar için 500 bin lira ayrıldı. Ayrıca ödenekten Bandırma ve Balıkesir merkeze yeni okul yapılacak."

Bütçede tarım ve hayvancılığa bu yıl en fazla ödeneğin ayrıldığına dikkat çeken İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, "İl Genel Meclisi'ndeyedi yıldır görev yapmaktayım. Bu sürede tarım sektörüne en fazla pay 2011 bütçesinde ayrıldı. 1 milyon 896 bin liralık bütçe, tarım sektörü için yapıldı. Buna tarımsal sulama, hayvancılık ve tarımla ilgili insanlarımıza yararı dokunacak 380 bin liralık ödenek de eklendi. Toplam 2 milyon 300 bin liraya yakın yatırımımız tarım sektörüne olacak. Bu para meyveciliği, seracılığı, hayvancılığı ve yem bitkileri üretimini geliştirme, alet ve ekipman alımı, çiftçi eğitim faaliyetleri, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi alanlarda kullanılacak." dedi.

İl Genel Meclisi üyelerinin, birlik beraberlik içinde Balıkesir'e hizmet için çalıştığını belirten Okur 34 AK Parti, 18 CHP, 8 MHP ve 2 DP'li üyeye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.