Vali Güner, öğrencilerle kahvaltı yaptı

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve bürokrasisi, sabah kahvaltısını Hüseyin Kâhya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) yaptı. Kahvaltısını kendi

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve bürokrasisi, sabah kahvaltısını Hüseyin Kâhya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) yaptı. Kahvaltısını kendisi alan Vali Güner, öğrencilerin arasına oturarak sorunlarını dinledi. Kahvaltının ardından okulu gezen Güner, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Her insanın bir eğitim hatırasını olduğunu ifade eden Güner, YİBO'da sadece kimsesiz ailelerin çocuklarının kalmadığını, ihtiyaç sahibi ailelerinde de destek verildiğini söyledi.

Devlettin sıcak elinin her zaman 7'den 70'e vatandaşlarının üzerinde olduğunu belirten Güner, "YİBO içinde sevgi marketti oluşturduk. Burada çocuklarımıza giyecek ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çocuklarımıza anne ve baba yokluğunu aratmamaya çalışıyoruz. Eğitimlerini en üst seviyeye çıkarmak için ücretsiz kurslar düzenliyoruz." dedi.

Okulun 2002-2003 Eğitim Öğretim Yılında eğitime başladığını açıklayan Okul Müdürü İbrahim Durmaz, okulun iki bloktan oluştuğunu ve 10'da lojman binasının bulunduğunu söyledi. Okulun 4 idari kadro,12 öğretmen 6 yardımcı personel, teknisyen, 2 memur, 2 şoför ve 6 hizmet alımı personeli ile eğitime devam ettiğini söyleyen Okul Müdürü Durmaz, "Boş geçen dersimiz yoktur. Yemek listeleri bir haftalık yapılmaktadır. Sabahları açık büfe uygulamasına başlanılarak israfta önledi. Okulumuzda 21 derslik bulunmakta ve branş derslik sistemi uygulanmaktadır. Okulda 80 erkek 45 kız öğrenci mevcuttur. Pansiyon 272 yatak kapasitesine sahiptir. Derslik dışında 1 fen laboratuarı, bilgi teknoloji sınıfı, çok amaçlı salon, bir kütüphane ve dinlenmem salonu yer almaktadır." şeklinde konuştu.

2009-2010 yılı eğitim yılında SBS yerleştirme sonuçlarına göre mezun olan 40 öğrencimizden 10'u Anadolu liselerine yerleştirildiğini hatırlatan Durmaz, "İçinde bulunduğumuz eğitim yılı içinde kaliteyi arttırmak için gerekli çalışmalar planlandı ve uygulamaya konuldu. Hafta sonunda yetiştirme kurslarında öğrencilerimiz katılmaktadır. Ayrıca etütler uygulanmaktadır."dedi.

Yapılan kahvaltıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve müdür yardımcıları katıldı.