TÜVASAŞ Bulgaristan'a üreteceği vagonlar için 10 milyon euro avans aldı

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Bulgaristan Demiryolları'na üreteceği 30 adet lüks yolcu vagonu için 10 milyon euro avans aldı.

TÜVASAŞ, bası

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Bulgaristan Demiryolları'na üreteceği 30 adet lüks yolcu vagonu için 10 milyon euro avans aldı.

TÜVASAŞ, basında yapılan eleştirilere yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Açıklamada, "Biz çalışıyoruz" vurgusu yapıldı. TÜVASAŞ'ın en önemli başarı göstergelerinden birisinin uluslararası piyasalara üretim yapabilir ve iş alabilir hale gelmesi olduğu belirtilen açıklamada, "Öyle ki, TÜVASAŞ Bulgaristan için yapacağı 30 adet lüks yolcu vagonu projesinin 10 milyon euroyu aşan avansını almış ve tarihinde bir ilk niteliğinde ana kuruluş TCDD hesaplarına para aktaran bir şirket haline gelmiştir. Tüm bunlar TÜVASAŞ'ın son dönemde yükselen bir değer olduğunu göstermektedir." ifadesi kullanıldı.

Evrensel ölçme ve değerlendirmenin, standart ölçüleri ve araçları olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "İşletmelerin, durumlarının, performanslarının, katma değer üretme kabiliyetlerinin de ölçüldüğü uluslar arası geçerli bir sistematik kullanılmaktadır. Bu sistematik, şirketlerin benzer faaliyet gösteren şirketlerle veya önceki dönemlerinin sonuçları ile mukayese edilmesi şeklinde özetlenebilir. TÜVASAŞ son 7 yıllık işletme sonuçları analizinde her geçen yıl bir önceki dönemden daha yüksek bir başarı grafiği çizmektedir. Satış gelirleri, milli gelire katkı, üretim, verimlilik ve performans sonuçları açısından hep bir önceki yıl değerlerini geçmekte ve tarihinde ulaşılmayan seviyeyi yakalayarak rekor sonuçlara ulaşmaktadır."

İşletmeleri ölçmek açısından bir diğer önemli parametre ise alınan ödüller olduğu belirtilen açıklamada, "TÜVASAŞ gösterdiği performans ve ödediği vergilerden ödül alan, 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına sürekli giren, bölgesel kalkınmanın değerlendirmelerinde ödüller alan bir şirket olmuştur." denildi.