Eğitim Bir-Sen'den köylerde okuyan kız öğrencilere ayakkabı yardımı

Eğitim-Bir-Sen Kahta İlçe Temsilciliği, köylerde okuyan kız öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu.

Kahta Eğitim Bir-Sen Başkanı İ. Halil Tunçmen,

Eğitim-Bir-Sen Kahta İlçe Temsilciliği, köylerde okuyan kız öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu.

Kahta Eğitim Bir-Sen Başkanı İ. Halil Tunçmen, İstanbul'da faaliyet gösteren Müştekinler Fermuar işletmesinin sahibi Gergerli Bilal Müştekin tarafından bağışlanan yaklaşık 200 çift ayakkabıyı, köy okullarında öğrenim gören kız öğrencilere dağıttıklarını belirtti.

Sendika olarak toplumsal duyarlıklara sahip olduklarını belirten Tuçmen, öğrencilere bir nebze de olsa katkı sağlamanın kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Kahta Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Meral Çiçek de öğrencilere yardım göndererek sorunlarını gidermeye çalışan Müştekinler Fermuar yetkililerine teşekkür ettiğini ifade etti. Çiçek, erkek hakimiyeti olan bir toplumda kız öğrencilerin okutulmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Kız çocuklarının okutulmasının anlamsız görüldüğü toplumlarda, onlara yapılacak pozitif katkıların daha çok anlam kazandığını söyleyen Meral Çiçek, hizmet sendikacılığının bir örneği olan bu ve benzeri hizmetlerin eğitim alma konusunda, kız öğrencilerin erkek öğrencilerle eşit haklara kavuşana kadar devam etmesi ümidinde olduklarını sözlerine ekledi. Meral Çiçek ayrıca, herkesi toplumun sorunlarıyla ilgilenmeye ve çözüm üretmeye davet etti.