Diyarbakır'da Kck Duruşmasına Katılım Çağrısı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi çalışanlarının Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve diğer siyasi tutuklular için her Perşembe günü yaptıkları oturma eyleminin elli ikincisini gerçekleştirdiler

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi çalışanlarının Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve diğer siyasi tutuklular için her Perşembe günü yaptıkları oturma eyleminin elli ikincisini gerçekleştirdiler.
KCK davasının görüleceği 13 Ocak öncesi yapılan son oturma eylemine Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, BDP Kayapınar İlçe Başkanı Zübeyde Zümrüt Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, Din Adamları Yardımlaşma Derneği (DİAY-DER) üyeleri, belediye meclis üyeleri, İl Meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı. Oturma eyleminde konuşun BDP Kayapınar İlçe Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Hükümetin Kürt sorunun çözme konusunda yürüttüğü kabul görmeyen çalışmalarının son örneği son günlerde yaşanan tahliyelerdir. Son günlerdeki
tahliyelere baktığımızda özellikle kendimiz Diyarbakır'da birçok cinayetten sorumlu kişilerin bırakılması düşündürücüdür. Cezaevinde bulunun siyasetçi ve belediye başkanı arkadaşlarımızın iddianamelerinde kayda değer bir suç olmamasına rağmen tutulmaları, onlarca insanın ölümüne neden olanların serbest bırakılması kabul edilir değildir. Umarız önümüzdeki hafta yapılacak duruşmada bu yanlışlıklardan dönülür" şeklinde konuştu.
13 Ocakta yapılacak duruşmaya tüm Diyarbakır halkının davet edildiği açıklama sonrası, beş dakikalık oturma eylemi sone erdi.