CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel: Ülkemizde namuslu, dürüst insanın siyaset yapması çok zor

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)'nun düzenlediği Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı'nın bu haftaki misafiri, CHP Genel Başkan Y

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)'nun düzenlediği Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı'nın bu haftaki misafiri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel oldu. ESİDEF üyelerine güncel ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendiren Yüksel, ticaretteki tecrübesiyle şu anda yapmış olduğu siyaset arasındaki ilişkiden bahsetti.

Ülke ekonomisine katma değer oluşturacak her projenin arkasında parti olarak bulunduklarını söyleyen Yüksel, "Bir kişinin siyaset yapma amacı, siyasetteki davranışlarında etken rol üstlenmektedir. O yüzden siyasetin de içinde birtakım farklı amaç taşıyan insanlar bulunduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Bundan dolayı namuslu ve dürüst insan için siyaset yapmak çok zor ve meşakkatlidir." dedi. Hayatın her alanında insanları siyasetin yönlendirdiğine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, birey olarak siyasilerin, yaptıkları samimi ve içten olmadığında etki göstermediğini belirtti. Samimiyetini kaybetmemek, insanların aklında yanlış algı oluşturmamak için hep siyasetten kaçtığını ama talep eden değil, önerilen olduğu zaman kendini sorumlu hissettiğini aktaran Alaattin Yüksel, "Kendi yönetiminizde bulunmazsanız, yöneten cahillerin yaptıklarına katlanmak zorunda kalırsınız. Bu düşünceden hareketle ülkeye hizmet etme duygusuyla siyaset yaptığınız zaman ne kadar kutsal bir görevde bulunduğunuzu anlıyorsunuz. İki durumda liderlik çok tehlikeli oluyor. Birincisi çok başarısız, ikincisi ise çok başarılı bir lider olduğunuzda. Her iki durumu da gözönünde bulundurarak, ne yaptığınızın farkında olmalısınız." şeklinde konuştu.

ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ise 12 ilde toplam 3 bin işadamının temsilcisi olduklarını belirtti. Üyelerinin sadece elleri değil, bütün bedenlerinin taşın altında olduğunu söyleyen Davulcuoğlu, ülke problemlerinin çözümü adına atılacak her adımın destekçisi olduklarını anlattı. Türkiye'nin en önemli sıkıntısı olan işsizliğin azaltılmasında sanayi yatırımlarının büyük önem taşıdığına değinen Davulcuoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye için her sektör önemli ancak hizmet ve ticaretle bir yere kadar istihdam sağlayabiliriz. Kalıcı ve köklü istihdam, sanayileşmede olacaktır. CHP Genel Başkan Yardımcısı'nı dinlerken ülkemiz adına kurduğu hayallerin gerçekleşmesi temennisini taşıyarak mutlu olduk."