'2015 EXPO'yu talihsiz şekilde kaybeden İzmir, 2020'dekini almalı'

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, "2015 EXPO'yu talihsiz bir şekilde kaybeden İzmir, mutlaka 2020 EXPO'yu almalı." dedi. Yazılı bir açıklama

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, "2015 EXPO'yu talihsiz bir şekilde kaybeden İzmir, mutlaka 2020 EXPO'yu almalı." dedi. Yazılı bir açıklama yapan Hasgür, bunun şehrin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, 2015 adaylığı için yapılan birçok çalışmanın İzmir'i dünyaya tanıttığını söyledi.

Milletvekili Hasgür, "Bundan sonra yapılacak olan, tarafların projeye sahip çıkıp önceki çalışmaların avantajını da kullanarak 2020'de dünyayı İzmir'e getirmek olmalıdır. Ankara'nın EXPO'yu alma isteği normaldir ancak İzmir'in sahip olduğu potansiyeli kullanmasına fırsat tanınması gerekir. Ülkemizin her şehri, böyle büyük bir organizasyonu almak isteyebilir fakat birinde karar kılınıp sonraki dönemlerde diğer şehirler değerlendirilmelidir." şeklinde konuştu.

2015 EXPO adaylığı sürecinde İzmir Valiliği ve sivil toplum kuruluşlarının ciddi ve özverili çalışmaları olduğunu ifade eden Hastürk, "Büyükşehir Belediyesi'ninse konuya gerektiği gibi sahip çıkmaması, seslerinin çok cılız kalması nedeniyle 2015'i kaybettik. Şu günlerde Ankara'nın EXPO adaylığı gündemdeyse bunun sebebi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yaptığı açıklamalardır. Maalesef İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan aynı tonda kararlı bir açıklama gelmemektedir. İzmir adına açıklamayı Vali Cahit Kıraç yapıyor. Kocaoğlu ise sadece görüntü vererek desteğini gösteriyor. 2020 EXPO'yu kazanabilmek için çok daha kararlı ve güçlü bir yerel yönetim gerekmektedir. Biz Başkan Kocaoğlu'nun, bu seviyede bir duruş sergilemesini ve iç dinamiklerle birlikte maddi manevi var gücüyle çalışmasını bekliyoruz. 2015 için yapılan çalışmalardaki hata ve eksiklerin, bu duruşun sergilenememesinden kaynaklandığının gözönünde bulundurulacağını ümit ediyoruz." dedi.

İzmir'in iktidar milletvekilleri olarak 2020 EXPO adaylığı ve kazanılması için her türlü çalışmanın içinde olacaklarını açıklayan İbrahim Hasgür, şehrin enerji ve potansiyelini dünyanın görmesi gerektiğini kaydetti.