-kdk Da Twıtter'da Ankara ? 05.01.2011- Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğ...

TWITTER'DA

ANKARA (A.

TWITTER'DA

ANKARA (A.A) – 05.01.2011- Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) artık sesini sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan da duyuracak.
Pekçok ülke tarafından etkin şekilde uygulanan kamu diplomasisi faaliyetlerini Türkiye'de koordine etmek üzere kurulan KDK, daha etkin iletişim için Twitter;da hesap açtı. Dünyada ve Türkiye'de geniş kitlelere ulaşmak için iletişim teknolojisinin sunduğu imkanlardan daha iyi yararlanmak amacıyla açılan hesap, KDK;nın faaliyetlerini duyurmak için kullanılacak.
Türkçe ve İngilizce olarak açılan hesaplar, @BasbakanlikKDK ve @TRDiplomacyPblc adreslerinden takip edilebilecek.
Birçok ülke tarafından etkin şekilde yürütülen kamu diplomasisi faaliyetleri çerçevesinde başta ABD, İngiltere, İsrail olmak üzere birçok ülke, dış politikalarını daha geniş çevrelerle çeşitli iletişim araçlarıyla paylaşıyor ve bunun için büyük bütçeler ayırıyor.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızlı bir yükseliş sürecinde olan Twitter'a isteyen herkes ücretsiz üye olabiliyor ve 140 karakterlik mesajlarla istediği her konuda düşüncelerini yazabiliyor. 
Ünlü isimlerin kullanmasıyla dikkati çeken Twitter;ı daha sonra devlet adamları da keşfetti. ABD Başkanı Barack Obama;nın seçim çalışmalarında da başarıyla kullanılan Twitter hesabı, şu anda 4 milyondan fazla kişi tarafından takip ediliyor. Türkiye;de de başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı bakanlar ve muhalefet liderleri olmak üzere birçok üst düzey ismin Twitter;da hesabı bulunuyor.
05.01.2011 17:19:51