Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar 2010 Yılında Otomotiv Sektörünü Değerlendirdi

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, 2010 yılının otomotiv sektörü adına çok iyi geçtiğini, doğuş otomotiv içinse tarihsel bir yıl olduğunu bildirdi.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar 2010 Yılında Otomotiv Sektörünü Değerlendirdi
Malatya bayisini ziyaret eden ve burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Acar, 2010 yılının otomotiv sektörü adına çok iyi geçtiğini kaydederek, "2010 Türkiye'de beklentilerden daha iyi geçti. Çünkü yılbaşında baktığımızda ülkenin büyüme hızı yüzde 3 olarak bekleniyordu. Fakat büyüme hızı beklentilerden daha iyi gelişti ki, şuanda gördüğümüzde yüzde 7,5'lere varan Gayri Safi Milli Hasıla büyümesi var. Bu çok büyük bir oran. Dolayısıyla 2010 yılı bütün sektörlerde bir hareketlenme getirdi.
Otomotiv sektörü özellikle daha iyi gelişti. Çünkü bir önceki yıl ve ondan bir önceki yıl çok dar geçen dönemlerdi. 2008 krizin başlangıç yılıydı. Otomotiv sektöründe 750 bin satış olacak ki, bir önceki yıla göre 200-250 bin adet daha fazla olması demek anlamına geliyor. Doğuş Otomotiv olarak biz tabi daha iyi bir artış oranı sağladık. Yüzde 70 oranında bir artış oldu. Ürünlerimiz çeşitlendi. Rakamlar tam olarak netleşmedi ama tahminen 81 bin 500 adet civarında bir araç satışımız var. Skoda'yı da dahil
ettiğimizde 87 bine ulaşıyor. Dolayısıyla çok iyi bir yıl. Tarihsel bir yıl diyoruz" dedi.
2011'de de aynı beklentiler içinde olduklarını ifade eden Acar, "2011'inde benzeri bir yıl olacağına inanıyorum. Hedeflenen büyüme oranı yüzde 5,5 civarında. Türkiye'nin bu büyümeyi tutturacağı inancındayım. Dolayısıyla otomotiv pazarında da 700 bin civarında bir pazar olmasını bekliyoruz. Tabi Türkiye'de seçim yılı. Bu anlamda hareketlenme ilk 6 ayda daha fazla olur ve seçim döneminde biraz durulur. Ama ortalamada baktığımızda 2011'inde 2010 gibi verimli ve hızlı büyüyen bir yıl olacağına inanıyoruz.
İnşallah bunun sanayi, üretim ve istihdama da katkısı olur" diye konuştu.
Acar, otomotiv pazarında satışların artmasının iktisadi refahla ilişkili olduğunu belirterek, "Ekonomik refahın artışının çok büyük katkısı var. Sırf kampanyayla bu iş olmuyor. Bir kriz dönemi olduğunda istediğin kadar kampanya yap, insanlar ilgilenmiyor. Aracın ucuz olması ya da düşük fiyatta olması insanların alım gücü yoksa keyfi yoksa tadı yoksa komşusu işsizse olmuyor. O yüzden iktisadi refahın büyümesi ve büyüme hızının artışından kaynaklandı" şeklinde konuştu.