Byegm'nin 'Bilgilendirme Toplantısı' Alanya'da Başlıyor

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), 23 Ekim 2010 tarihli ve 27738 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Basın Kartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"le yapılan değişiklikler ve ortaya çıkan yeni uygulamalar hakkında Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri ile diğer ilgililerin bilgilendirilme

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), 23 Ekim 2010 tarihli ve 27738 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Basın Kartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"le yapılan değişiklikler ve ortaya çıkan yeni uygulamalar hakkında Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri ile diğer ilgililerin bilgilendirilmesi amacıyla Alanya'da toplantı düzenliyor.
Toplantı, Alanya Alaiye Otel'de 06-09 Ocak 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın da katılması beklenen toplantıda BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, RTÜK Başkan Vekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve Alanya Kaymakamı Hulisi Doğan birer konuşma yapacaklar.
Toplantıya 81 ilin Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri, İl Emniyet Müdürlükleri Pasaport Şubesi Sorumluları, BYEGM İl Müdürleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası ve diğer basın meslek kuruluşlarından birer temsilci katılacak.
Toplantıda Doç. Dr. Önder Aytaç "Motivasyon ve Halkla İlişkilerlerde Basının Önemi", Basın Yayın Dairesi Başkanı Bahattin Akgün "Basın Kartı Yönetmelik Değişikliği Uygulamaları" ve "Anadolu'nun Sesi Programı", Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü İlan Şube Müdürü Nail Duran "Resmi İlanlar", Prof. Dr. Mustafa Kır "Basın Kanunu ve Uygulamadaki Yenilikler" konularında bilgi sunacaklar. Ayrıca AA Genel Müdürlüğü Görsel Haberler Dairesi Başkanı Ömer Tekdal "AA Hakkında Görsel Sunum" yapacak.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, geçtiğimiz Ekim ayında "Basın Kartı Yönetmeliğinde" yapılan değişikliklerle Genel Müdürlüğün yapmış olduğu çalışmaların, konunun muhataplarına anlatılacağı toplantıya her ilimizden konukların davet edildiğini belirterek, "İlk kez bu kadar büyük çaplı bir toplantı gerçekleştiriliyor. BYEGM olarak kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarını buluşturan bu tür geniş katılımlı ortak çalışmaları gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz"
dedi.