Gaziantep Valisi Kamçı: İl Özel İdaresi geçen yıl önemli hizmetlere imza attı
Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, geçen yıl 26 ilköğretim okulunda, 224 derslik, 4 ortaöğretim okulunda, 90 derslik ve 2 pansiyon inşaatının tamamlandı
Süleyman Kamçı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Nasuhi Güleç ve meclis üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresinin 2010 yılında çok önemli hizmetlere imza attığını belirtti. 2010 yılı içerisinde 26 ilköğretim okulunda 224 derslik, 4 ortaöğretim okulunda 90 derslik ve 2 pansiyon inşaatının tamamlandığını kaydeden Kamçı, "2011 yılı yatırım programı kapsamında okulların yapımına Kasım ayı içerisinde başlanmıştır." dedi.
Gaziantep İl Özel İdaresi'nin 2010 yılı içerisinde yol ve ulaşım hizmetlerine 11,8 milyon lira harcama yaptığını ifade eden Kamçı, Türkiye'nin en iyi köy yollarına sahip ilinin Gaziantep olduğunu savundu.
İl Özel İdaresi'nin mevcut 2 bin 600 kilometrelik yol ağının 2 bin 300 kilometresinin asfalt olduğunu kaydeden Kamçı, ilk defa 2010 yılında mevcut köy yollarnda standart yükseltme çalışmaları başlatıldığını hatırlattı. Toplam 45 kilometrelik yolun, 6 metre genişlikten 3 şeritli hale getirildiğini belirten Kamçı, "Gaziantep-Yavuzeli-Araban bölünmüş yol çalışmalarında Gaziantep-Yavuzeli kısmı ile 26 kilometrelik Yavuzeli-Araban kısmında 20 kilometrelik bölümü tamamlandı. Sadece 6 kilometrelik Karadağ kısmı kaldı. Bu kısmın da yüzde 80'i tamamlandı." diye konuştu.
2010 yılı içerisinde KÖYDES için 2.3 milyon TL ödenek geldiğini ve bunun tamamının kullanıldığını ifade eden Vali Kamçı, su ve kanal hizmetleri konusuna da değindi.
Su yetersizliği olan 18 köyde içme suyu inşaatları, 15 köyde içme suyu bakım onarım inşaatı, 3 köyde sulama tesisi yapım ve bakım onarım inşaatı yapıldığını hatırlatan Kamçı, 37 köyde sondaj kuyusu açıldığını, 23 köyde dalgıç elektro motopomp alımı ve tamiratı, 12 köyde de trafo alımı ve tamiratının gerçekleştirildiğini dile getirdi. Köylere verilen içme suyu boru miktarının 30 bin metre, köylere verilen kanalizasyon boru miktarının ise 16 bin 250 metre olduğunu belirten Kamçı, şu anda 207 köyde kanalizasyon altyapısının olduğunu söyledi.
Gaziantep Kalesi'nin restorasyon işinin, İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını söyleyen Kamçı, kültür ve turizm hizmetleri konusunda da şu bilgileri verdi: "Karkamış ilçesi antik kentinin mayından temizlenmesi işi tamamlanmış olup kontrolü yapılmaktadır. Zeugma Antik Kenti'nde çatı örtüsü yapımı tamamlanmıştır. Oğuzeli ve Araban ilçelerinde halk kütüphanelerinin tadilatları tamamlanarak hizmete açılmıştır. Şehitkâmil ilçesi Sam Köyü Menzil Hanı'nın restorasyonu devam etmektedir." şeklinde konuştu.
Vali Süleyman Kamçı, tarım hizmetleri konusunda da 4 bin adet Antep fıstığı ve 4 bin adet bağ fidanının dağıtıldığını, ayrıca 524 ton tohumluk buğdayın çiftçilere dağıtımının yapıldığını ifade etti. Sağlık ocağı yapımı ve hastanelere tıbbi cihaz ve malzeme alımının da devam ettiğini dile getiren Kamçı, Oğuzeli, Yavuzeli ve Nizip ilçelerinde sentetik çim sahalarının yapımında başlandığını da sözlerine ekledi