Çağlayan Koleji öğrencileri Harran Üniversitesi'ni gezdi

Şanlıurfa Çağlayan Koleji öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Bu Benim Eserim Projesi" için çalışmalara başladı. Öğrenciler, yarışmada

Şanlıurfa Çağlayan Koleji öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Bu Benim Eserim Projesi" için çalışmalara başladı. Öğrenciler, yarışmada kendi eserlerini ortaya koymak için çalışacaklarını söyledi.

Yarışmaya motive olmak ve ufuklarını genişletmek amacıyla rehber öğretmenler gözetiminde Harran Üniversitesi Osman Bey Kampusunu gezen öğrenciler, üniversitenin bilimsel çalışmaları ile yakından ilgilendi. Proje çalışmaları için kolları sıvayan öğrenciler, çalışmalarına bilim merkezlerinden başladı. Harran Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu öğrencilerle tek tek ilgilenerek, üniversite hakkında bilgi verdi. Kampusu gezen öğrenciler, kuğulara ekmek atıp araştırma yerlerini gezdi. Üniversite laboratuvarı öğrencilerin dikkatini çekerken, özellikle güneş enerjisiyle çalışan arabayı öğrencileri heyecanlandırdı. Buradaki hocalarla kısa bir sohbet yapan öğrenciler, birbirinden ilginç sorular yöneltti. Kampüs gezisi, öğrencilerin üniversite hocalarına yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.