Alanya'ya 5 Yıldızlı Kadın Konukevi

Antalya'nın Alanya İlçesinde, aile içi şiddete maruz kalan kadınlar için kurulan Kadın Konukevi, önümüzdeki günlerde hizmete giriyor.

Alanya'ya 5 Yıldızlı Kadın Konukevi
Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi'nin ortak projesi olan Kadın Konukevi, 4 katlı apart otel olarak düzenlendi. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, aile içi şiddete maruz kalan kadınların kalacağı Kadın Konukevi'nin üstün vasıflara sahip olduğunu söyledi.
Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çetin Geyik de binanın tadilat işlemleri ve eşyaların döşenmesiyle iki ayda tamamlandığını belirterek, ilk etapta 20 kadının kalabileceğini bildirdi. Geyik, apart odalarda mutfak, banyo ve tuvalet bulunduğunu, ortak kullanılacak dinlenme, eğitim, toplantı ve televizyon odası hazırlandığını belirtti. Çocuğu olanlar için de oyun odaları oluşturulduğunu anlatan Geyik, "Evini terk eden veya terk edilen, cinsel ve fiziksel istismara uğrayan veya her türlü yardıma muhtaç kadınlar,
yasa gereği konukevinde 3 ay barınabilecekler. Olağanüstü durumlarda ise bu süre uzatılması kararlaştırıldı" dedi.
Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çetin Geyik, Kadın Konukevi'nde bir kadın psikologun önümüzdeki günlerde görevine başlayacağını sözlerine ekledi.
(RY-SK-HO-Y)