Mersin İl Özel İdaresine 11 Milyon 817 Bin Tl Ödenek

AK Parti Mersin Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof

AK Parti Mersin Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, Mersin İl Özel İdaresi'ne Maliye Bakanlığı'ndan 11 milyon 817 bin TL ek ödenek çıkarıldığını bildirdi.
2010 yılının sonu 2011 yılının başlangıcında Mersin'e iki büyük müjde veren Üskül, "Mersin'in nüfusu ve coğrafi özellikleri itibariyle KÖYDES'ten daha fazla ödenek alması gerektiğini Sayın Maliye Bakanımıza ve Devlet Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a her fırsatta iletiyoruz. Sağ olsunlar bu değerlendirmemize katılmış olmalılar ki, yılın son günlerinde önce KÖYDES için 6 milyon 300 bin TL daha ödenek çıkarıldığını ilettiler, bugün de Mersin İl Özel İdaresi'ne Maliye Bakanlığı'ndan 11 milyon 817 Bin TL ödenek çıkarıldığını tarafımıza bildirdiler. Hemşerilerimin Ankara'da Mersin için yoğun bir mücadele verdiğimizi bilmelerini isterim. Yılsonunda gelen bu ödenekler 2010 kapsamındadır ve 2011'de verilecek ödeneklerin büyüklüğünün de şimdiden habercisidir" diye konuştu.
Mersin İl Özel İdaresi'nin 2010 yılında Köye Yönelik Alt Yapı Yatırımları için 9 milyon 779 bin 363 TL ödenek kullandığını belirten Üskül, bununla yol ve ulaşım hizmetleri alanında 399, su ve kanal hizmetleri alanında 27, tarımsal hizmetler alanında 92 olmak üzere toplamda köylere ait 518 projenin hayata geçirildiğini; 139 projeye ise hiç başlanamadığını vurguladı.
Yeni çıkarılan 11 milyon 817 Bin TL ödenekle Mersin'de yarım kalan ya da hiç başlanamayan projelerin hayata geçirileceğini ifade eden Üskül, "Köylerimizin alt yapı sorunlarını çözmek için 2003'ten bu yana İl Özel İdaresi Bütçesi ve KÖYDES kapsamında yaklaşık 235 milyon TL ödenek kullanıldı. Bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.