Ev hanımları belediyenin kurslarında kilo veriyor

Denizli Belediyesi tarafından Fatih Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde açılan, hanımlara yönelik ücretsiz aerobik, step ve pilates kursları büyük ilgi görü

Denizli Belediyesi tarafından Fatih Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde açılan, hanımlara yönelik ücretsiz aerobik, step ve pilates kursları büyük ilgi görüyor. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından uzman kontrolunda yürütülen kurslara katılanlar, sağlıklı yaşamak için spor yapmayı öğreniyor. Aerobik, step ve pilates eğitmeni Nermin Çeşmeli tarafından haftanın üç günü verilen kurslara düzenli katılan hanımlar, kilolarını spor yaparak veriyor.

Ağırlıklı olarak ev hanımlarının katıldığı kursların yapıldığı yerleri ziyaret eden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Sağlık İşleri Müdürü Dr. Özcan Karet, gösterdikleri ilgiden dolayı hanımları kutladı ve taleplerini dinledi. Kurs sayesinde sporla tanışan hanımların sağlıklı yaşama da adım attığını belirten Başkan Yardımcısı Gökoğlan, bu bölgede yaşayan birçoğunun hayatının değiştiğini söyledi. Gökoğlan, "Bu bölgedeki ev hanımları, hem gün içinde spor yapma hem de boş vakitlerini değerlendirme imkânına kavuştu. Buraya gelenler, kendilerini daha sağlıklı ve mutlu hissetmeye başladıklarını söylüyor. Kurslara düzenli katılanlar, zayıflamanın yanısıra birçok rahatsızlıklarının da ortadan kalktığını belirtiyor. Amacımız, herkesin spor yapmasını sağlamak." dedi.

Birçok ev hanımının, istemesine rağmen imkânsızlıklar sebebiyle spor yapamadığına dikkat çeken Dr. Karet ise uygulamanın diğer mahallere de taşınacağını dile getirdi. Kimsenin spor yapmamak için bahanesi olmaması gerektiğini söyleyen Özcan Karet, "Mümkün olduğunca bu konuda da vatandaşın ayağına gideceğiz. Spor hocalarının eşliğinde herkesin ve özellikle ev hanımlarının ücretsiz spor yapmasını sağlayacağız. Bu kursların artması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." şeklinde konuştu.