Vali Bektaş: OSB’de yer tahsisi yapıldığı halde fabrikasını kurup işletmeye açmayan işadam

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, organize sanayi bölgesi (OSB)‘de altyapısı yıllar önce tamamlandığı ve arsa tahsisi yapıldığı halde bu güne kadar yatırım yapmayan yatırımcıların haklarının yanacağını söyledi.



Cihan Haber Ajansı‘na açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, yatırım yapmayan işadamlarının tahsislerini kaldıracağını açıkladı. Odasına yaptırdığı üç boyutlu Kastamonu haritasıyla ilin yüzlerce potansiyeline dikkat çeken Vali Erdoğan Bektaş, işadamlarını Kastamonu’da yatırım yapmaya çağırdı. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi (ÖSB) konusunda açıklamalar yapan Bektaş, “Fabrikasını kurup işletmeye açmayan hiçbir işadamının organize sanayide hiçbir hakkı yoktur. Bu güne kadar yapılmış tahsislerin hiçbir anlamı yoktur. Daha önce tahsis alan işadamlarımız, yatırımını yapacaklar, verdikleri sözü tutacaklar, tutmayacaklarsa kusura bakmayacaklar.” dedi.

“Kastamonu’nun varlıkları, zenginlikleri keşfedilebilecek gibi değil” diyen Bektaş, Kastamonu‘nun geleceği olan bir il olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Doğrusu bir uçtan tanımaya çalışıyoruz bir uçtan da işin ucundan tutmaya çalışıyoruz. Tabiî ki şehrin bütün imkânlarıyla bu kalkınma çabası içinde olmak zorunda, yoksa biz kendi başımıza ne yapabiliriz ki? Ama ben inanıyorum, şehri de katarak, şehrin işadamlarını da katarak, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşlarını, girişimcisinin, köylüsünü, çiftçisini, bürokratını, seçilmişini de katarak onlarla bir uyum, bir işbirliği, bir etkileşim sağlayarak, iyi şeyler olacak.”

İşadamlarını her kademede birlikte olmaya çağıran Bektaş, “Her türlü zorlukları birlikte aşmaya çağırıyoruz. Onların zorlukları bizim zorluklarımız. Tabiî ki bizi bağlayan mevzuatımız çerçevesinde, her aşamada her işadamımızın yanındayız. Kastamonu’da yapılabilecek her girişim her yatırımın en baştaki destekçisi biziz. Ve de olacağız. Tabii insanlar henüz böyle şeylere çok alışık değiller. Beraber olacağız, başarının ne kadar gerçekleşeceğini görecekler. Ve daha çok gelecekler. İnşallah bu iş yürüyecek.” diye konuştu.

"YATIRIM YAPMAYANIN OSB‘DE HAKKI YOKTUR"
Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de yer tahsisi yapıldığını hatırlatan Vali Bektaş, "Bu güne kadar fabrikasını kurup işletmeye açmayan hiçbir işadamının organize sanayide hiçbir hakkı yoktur. Bu güne kadar yapılmış tahsislerin hiçbir anlamı yoktur. Bununla ilgili yaptırım kesinlikle olacak.” dedi. OSB’de yatırım yapacak yatırımcılara çağrıda bulunan Bektaş, "Biz şu işi yapacağız deyip, ciddi niyetlerle, ciddi yatırım teşebbüsleri varsa onlar bize geldiklerinde biz daha önce kendilerine arsa tahsis edilmiş; ama herhangi bir faaliyette bulunmayan tahsisleri iptal edip yeni girişimcilerimize vereceğiz. Hatta yatırım yapmış işadamlarımıza diyelim ihtiyacı 1000 - 2000 m2, onu 15 000 m2 verilmiş, onu azaltmayı, kalan yerleri başka yatırımcılara vermeyi düşünüyoruz. Daha önce tahsis alan işadamlarımız verdikleri sözü tutacaklar, yatarım yapacaklar tutmayacaklarsa kusura bakmayacaklar.” ifadesini kullandı.