E okul karne notları - E okul veli bilgilendirme (ilköğretim ortaöğretim)

E okul karne notları (e okul veli bilgilendirme sistemi) için tıklayın. MEB e-okul karne notları (1.dönem karne notları) E okul karne notları açıklandığı an burada olacak. E-okul veli bilgilendirme sistemi

E okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını ve karne sonuçlarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul karne giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor.28 Ocak 2011 Cuma günü İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenler yarı yıl tatiline giriyor. Öğrenciler ve veliler karne notlarını öğrencilerin karnelerini almadan öğrenmek isteyeceklerdir. MEB e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi E-Okul VBS girişi için tıklayınız.

Karne heyecanını paylaştı. Kuzuören Köyü’nde yaşayan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen Dudu Öztürk’ü 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başında Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne kaydettiren Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, dönem içerisinde de öğrencinin durumunu takip ederek gerekli desteği sundu. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Dudu Öztürk’ü yalnız bırakmayan emekli öğretmen İlksen Kolat, okula giderek Dudu Öztürk’ün karne heyecanını paylaştı.Kolat’ı, Dudu Öztürk ile birlikte karşılayan Okul Müdürü Solmaz Sezen, önce Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dudu Öztürk’ün bir velisinin de kendisi olduğunu belirten Kolat, öğrencinin durumu hakkında bir süre öğretmenleriyle görüştü. Ardından takdir belgesi alan Dudu Öztürk’e karnesini ve belgesini sunan Kolat, “Elde ettiği bu güzel başarıdan, okuma isteği ve azminden dolayı Dudu’yu tebrik ediyorum. İnşallah kızımız gelecekte çok daha iyi yerlere gelecek” dedi.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

OKUMAYAN KIZIMIZ KALMASIN

Dudu Öztürk’ün başarısının ve okuma azminin herkese örnek olması gerektiğini ifade eden İlksen Kolat, “Bütün kızlarımız okumalı. Okuyamayan kızımız kalmamalı. Kızlarımızın okumasına önem veriyoruz. Onların okuması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.Ziyaretin sonunda Dudu Öztürk’e hediye sunan İlksen Kolat’a, Dudu da annesinin el emeği olan çeşitli hediyeler takdim etti. E okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını ve karne sonuçlarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul karne giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor.28 Ocak 2011 Cuma günü İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenler yarı yıl tatiline giriyor. Öğrenciler ve veliler karne notlarını öğrencilerin karnelerini almadan öğrenmek isteyeceklerdir. MEB e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi E-Okul VBS girişi için tıklayınız.

Bugün ilköğretim ve ortaöğretimde son ders zili de tatil için çalacak.Yaklaşık 16 milyon öğrenci bugün karnelerini alarak eğitim-öğretim döneminin ilk yarıyılını tamamlamış olacak. Bu sene okula başlayan 1 milyon 226 bin öğrenci ilk kez karne sevinci yaşayacak. Okullar, 14 Şubat Pazartesi günü açılıyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 16 milyon öğrenci bugün karne heyecanı yaşayacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010'da başlayan ilk yarısı bugün sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra tatile çıkacak. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 haftatatilyapacak. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne alacak.

SIRALARA 2 HAFTALIK VEDA

2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2011'de tamamlanacak. İkinci dönem, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavları'na (SBS) katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takvimine göre SBS, ilköğretim 7. sınıf öğrencileri için 5 Haziran 2011'de, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için ise 4 Haziran 2011'de yapılacak. İlköğretim 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile lise 9., 10. ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 30 Nisan 2011'de gerçekleştirilecek. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için PYBS ise 4 Haziran'da düzenlenecek. Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması YGS 27 Mart 2011 Pazar günü yapılacak

E-Okul elektronik okul sistemidir. Bu sistemde her hangi bir okuldaki öğrencilerle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir.Öğrencilerin aile bilgileri, sağlık bilgileri, ailesindekilerin sağlık bilgileri gibi... Bilgi işlemin yaşamımıza daha çok entegre olduğu bu günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), veliler için uygulamaya koyduğu e-okul projesini daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Anne babaların internetle çocuklarının durumunu yakından takip edebildiği e-okul projesine göre; veliler e-okul uygulamasıyla çocuklarının devamsızlıklarını, not durumlarını öğrenebiliyor.

E okul karne notları (e okul veli bilgilendirme sistemi) için tıklayın. MEB e-okul karne notları (1.dönem karne notları) E okul karne notları açıklandığı an burada olacak. E-okul veli bilgilendirme sistemi

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

15 Ocak 2011'den sonra E-Okul kesintilere uğrayabilir. Çünkü bu tarihlerde öğretmenlerin E-Okul"a not girişleri yapılmaktadır. Öğrenciler ve velilerde bu tarihlerde E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapmaya çalıştıklarında genellikle çalışmıyor. MEB Öğretmenlerin son yazılı notlarını E-Okul"a rahat girmeleri için, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemini devre dışı bırakabilir. Geçmiş yıllarda bu durum yaşanmıştı.

Karne zayıfsa ne yapılmalı?

1. Sorunu kabullenelim: Sorunun varlığını kabul edenler, en zor ve çetrefilli sorunları çözer. Kabul etmeyenler, en kolay sorunlar karşısında perişan olur. Çünkü sorumluluk almak ve bedel ödemek istemezler. Zayıf karne de, ailede ve öğrencide sorunların varlığına işarettir. Öğrenci, doğru çalışma yöntemlerini bilmiyor, kendini ifade edemiyor olabilir veya çalışma şuurunda olmadığı için, tembellik edip çalışmıyor olabilir. Aile, yeterince ilgilenmemiş, takip etmemiş olabilir. Önce aile kendi hata ve eksiklerini kabullenirse, öğrenci de kendi hata ve eksiklerini daha kolay kabul eder.

2. Öğretmeniyle görüşelim: Notları veren öğretmen, zayıf notların sebeplerini de bilir. Karneyi, öğretmene danışarak değerlendirmek, daha gerçekçi, yapıcı ve sonuca götürücü olacaktır.

3. Kişiliği değil, karneyi kritik edelim: Suçlayıcı, rencide edici yaklaşımlar, "başarısız, tembel" gibi etiketleyici sözler kişiliği yıpratır. Kişiliği yıpranan bir öğrenci karne başarısızlığını düşünemez, duygusallığa gark olur ve bütün enerjisini kendini savunmaya harcar. Bu yüzden "usul asıldan önce gelir" kaidesi çok önemli. Yani asıl olan karne başarısızlığıdır, fakat ona yaklaşma usulümüz önceliğe sahiptir. Beyaz Gazete Bu yüzden açık veya ima ile suçlayıcı ifadelerden uzak durulmalı, hatta yanlış anlayıp suçluluk hissetmemesi için de dikkatli olunmalı ki, ümidini kaybetmesin ve cesareti kırılmasın.

4. Karnesi iyi arkadaşlarıyla görüştürelim: Yarıyıl tatilinde ailelerinin de yardımıyla birlikte olabilir, baş başa kalıp sohbet edebilirler. Birbirinin nasıl başarılı olduğu, nasıl ders çalıştığı, nasıl not aldığı, sınavlara nasıl hazırlandığı vb. konularda fikir alışverişinde bulunabilirler.

5. Değerli olduğunu hissettirelim: En büyük motivasyon kaynağı, bir insana değer vermek ve bunu hissettirmektir. Nice müstesna insanlar hocasının, annesinin veya babasının değer vermesiyle, kendisinin bile hayal edemeyeceği seviyelere ulaşmıştır.

6. Çevre baskısından koruyalım: Tatil boyunca, akrabalar ve komşular karşılaştığı her öğrenciye karneyi sorar, zayıf karneye sahip çocuklara "başarısız, adam olmaz" gözüyle bakarlar. Bunu kendi aralarında da konuşurlar. Eğer aile çocuğuna sahip çıkmazsa, bu olay çevre baskısına dönüşür ve öğrenci içine kapanır. Cesareti büsbütün kırılır, kendisini değersiz hisseder, başarma inancını kaybeder.