Türkiye Tarihi Çarşılar Birliği kuruldu

Bursa ve İstanbul‘da bulunan kapalı çarşı esnafları, çarşı ve esnafların sorunlarını daha rahat ele alıp çözüme kavuşturmak amacıyla ‘Türkiye Tarihi Çarşıları Birliği’ni kurdu.



Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği ile İstanbul Kapalı Çarşı Esnafları Derneği, Bursa‘da iki gün süren toplantıların ardından birliğin kurulmasına karar verdi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Şeref Akgün, 600 yıllık Osmanlı‘dan bugüne gelen çarşıların yönetimleri olarak Türkiye Tarihi Çarşıları Birliği‘ni kurma kararı aldıklarını söyledi.
Bunu yaparken örnek bir projeye imza attıklarını dile getiren Akgün, şöyle konuştu: “Geleceğimize yön tutacak, esnafa yön gösterecek şekilde, devletle, hükümetle, yerel yönetimlerle birlikte çalışmak, esnaf için büyük bir destek olacak çalışmalar yapmak arzusundayız. İnşallah bu birlik bütün tarihi çarşıları olan şehirler için hayırlı olur. Bunu önümüzdeki yıllarda esnafın bakış açısını değiştirerek, geleceğe yönelik hazırlığında eğitimden başlayarak, bölgesel ve alt yapı eksikliklerinin tamamlanması ile daha geniş hedeflerle geleceğe hazırlanması için ortak çabalarımız olacak."
Çok kısa sürede tüzüğü hazırlayıp Kayseri, Edirne, Şanlıurfa, Gaziantep gibi Türkiye’deki tüm il ve ilçelere ulaşmak istediklerini ifade eden Akgün, bu çabaların esnafı gelecek yıllara hazırlayacağını kaydetti.

İstanbul Kapalı Çarşı Esnafları Derneği Dr. Hasan Fırat ise çarşıların ve esnafların alt yapı gibi belli başı sorunları olduğuna dikkat çekerek, "Bunların bir bir çözülmesi için bir birlik ve beraberlik gerekiyordu. Şu an Bursa ve İstanbul Kapalı Çarşı bir arada. Ama biz bunu bütün Türkiye‘ye yayacağız. Bütün illerimizdeki kapalı çarşıları bu birlik altında görmek istiyoruz." diye konuştu.
Fırat, Türkiye‘de bine yakın kapalı çarşının bu birliğe katılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.