KPSS Ortaöğretim tercih robotu - osym.gov.tr (Tercih Klavuzu)

KPSS Ortaöğretim tercih klavuzu 2011 açıklandı. KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzunu sitemizden indirebilirsiniz.KPSS Ortaöğretim tercih klavuzunda dikkat edilmesi gerekenler.İşte KPSS Ortaöğretim tercih klavuzu.

KPSS tercihleri başladı. KPSS ortaöğretim için kadrolar, Önlisans ve Lisans için kadrolar. İşte KPSS Tercihleri formları.Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kurum ve kuruluşlarına yerleşmek isteyen adayların tercih formu doldurma işlemleri başladı..KPSS Lisans tercih robotu.KPSS Lisans tercih robotunu indir.KPSS Lisans tercih klavuzu ve alınacak memur sayıları. İşte KPSS Lisans tercih robotu.KPSS tercihleri başladı. ÖSYM 2011 KPSS tercihleri ve tercih kılavuzu hakkında bilgi için doğru yerdesiniz! 2011 KPSS tercihleri hakkında bilgi alın ve KPSS tercih klavuzunu (kılavuzu) indirin.

2 ŞUBAT SON GÜN

Kamu kurum ve kuruluşlarınca daha önce Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 6.560 kadro ve pozisyona yerleştirilmek isteyen memur adayları, bugünden itibaren 2 Şubat Çarşamba akşamına kadar ÖSYM Başkanlığının ”www.osym.gov.tr” adresi üzerinde tercihte bulunacak.
Geçen yılın son döneminde yapılan KPSS’ye göre ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personelin 1.557′si bakanlıklarda, 1.693′ü bakanlıklara bağlı müsteşarlık ve genel müdürlüklerde, 431′i başkanlıklarda, 853′ü üniversitelerde, 932′si de mahalli idareler, il özel idareleri, il afet ve acil durum müdürlükleri ve birlik müdürlüklerinde görev yapacak.

KPSS-2010/2 TERCİH KILAVUZU


KPSS Ortaöğretim tercih robotu - osym.gov.tr (Tercih Klavuzu)KPSS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ


ÇEŞİTLİ MEMUR ALINACAK

Bu yerleştirmelere göre Sağlık Bakanlığı 541, İçişleri Bakanlığı 380, Ulaştırma Bakanlığı 236, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 140, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı 86, Adalet Bakanlığı 83, Dışişleri Bakanlığı 75, Çevre ve Orman Bakanlığı 11, Kültür ve Turizm Bakanlığı da 5 yeni memur alacak.

Müsteşarlık ve Genel Müdürlüklerde ise en fazla memur alımını 337 memur ile Gümrük Müsteşarlığı gerçekleştirecek. Bunu 277 memurla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 213 memurla SHÇEK, 202 memurla Karayolları, 198 memurla da Devlet Su İşleri (DSİ) izleyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumunun 164 yeni memur alımında bulunacağı bu yerleştirmede, mahalli idarelerde istihdam edilecek 932 yeni memurun 525′i il afet ve acil durum müdürlüklerinde, 58′i de sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürlüklerinde çalışacak.

TALEPLER 1MART-8 NİSAN ARASI

Devlet Personel Başkanlığı, bu yılın KPSS ve yerleştirme takvimini de belirledi. Buna göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik için 9-25 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunulacak. Bu grubun KPSS sınavı da 9-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Başkanlığın ilan ettiği yerleştirme takvimine göre de, Devlet Personel Başkanlığı, 1. yerleştirmede, kamu kurum ve kuruluşlarının memur taleplerini 1 Mart-8 Nisan tarihleri arasında alacak.

İKİNCİ YERLEŞTİRME 21-30 KASIMDA

Bu kadro ve pozisyonlara ilişkin listeler 9 Mayıs’ta da ÖSYM’ye gönderilecek. Memur adayları, 30 Mayıs-8 Haziran tarihlerinde ÖSYM’ye tercihte bulunacak. 2. yerleştirmede ise kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri 5-30 Eylül tarihleri arasında toplanacak. Devlet Personel Başkanlığı, yeni memur kadrolarını 24 Ekim’de ÖSYM’ye iletecek. ÖSY
M de 21-30 Kasım tarihleri arasında, 2. yerleştirme taleplerini alacak

Tercihlerde son güne kadar değişiklik yapılabilecek

Daha önceki uygulamalarda, tercihler gönderildikten sonra, bir daha değişiklik yapılamamakta idi. Bu uygulamada değişikliğe gidilmiştir. Kılavuzda yer alan açıklama şu şekildedir:

" Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklikyapılabilecek, kısmen ya da tamamen tercih iptal etmeniz mümkün olabilecektir. Tercihlerinde değişiklik ya da iptal işlemi yapmak isteyen adaylar bu işlemlerini https://ais.osym.gov.tr adresindenelektronik ortamda yapacaklardır.Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik veya iptal yapılamayacaktır. "

Şifrenizi online öğrenebilirsiniz

ÖSYM'nin getirmiş olduğu yeni uygulama gereğince, adaylar TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile tercih yapabilmektedir. Şifrelerini unutan veya kaybeden adaylar daha önce ÖSYM merkezlerine gitmekteydi. Bu uygulamada değişikliğe gidilmiştir. Yeni uygulama şu şekildedir:

"Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz. 2010-KPSS başvuru işlemlerinde kullandığınız ya da Başvuru Merkezi tarafından verilen şifreyi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz. Kişisel şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Bu sorulara doğru cevap veremediği için şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte Başvuru Merkezlerine (Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları) şahsen başvurarak ücreti karşılığı (2,00 TL) yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Bu şifre daha sonraki gerek tercih gerekse sınavlar ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi saklamaları yararlarınadır."

Askerde olanlara veya tutuklu olanlara nasıl şifre verilecek

Kılavuzdaki açıklama şu şekildedir:

"Tutuklu ya da zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğundan dolayı bizzat yukarıda belirtilen başvuru merkezlerine gelemeyecek olan adaylara ise, bulundukları cezaevi müdürlükleri ya da askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir"

Mezun olunan alanı değiştirilecek ÖSYM'ye başvurulmalıdır

Mezun olunan alanda değişikliğin yine eski usule göre yapılacaktır. Buna göre; mezun olunan program/alan bilginizde değişiklik yapmak için ilgili resmi belge (diploma, öğrenci belgesi…vb.) ve bu kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği” ile birlikte 1 Şubat 2011 günü saat 17:00’ye kadar ÖSYM’ye şahsen başvurulması gerekmektedir.

Yerleştirme yapılırken, lise düzeyindeki kadrolar için alan kontrolü yapılmayacaktır

Kılavuzda yer alan açıklama gereğince, ortaöğretim düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken bölüm/alan kontrolü yapılmayacaktır. Bu şu anlama gelmektedir. Meslek lisesi elektrik bölümü mezunu daha önce muhasebe bölümü mezunu olma şartı aranan bir kadroyu tercih ettğinde, bilgisayar programı, bölüm/alan kontrolü yapmakta ve bu tercihi devre dışı bırakmaktaydı. Ancak şimdi, teknik bir sorundan dolayı, ÖSYM bu kontrolü yapmayacağını açıklamıştır. Bu nedenle de, elektrik bölümü mezunu, "muhasebe bölümü mezunu olmak" şartı aranan bir kadroyu yanlışlıkla tercih ederse, puanı da tutarsa, bu kadroya yerleşebilecektir. Ancak bu kişinin ataması, şartları taşımadığından, atamasının yapıldığı kurumca iptal edilecektir. Kişi yanlış tercih yapmış olduğundan dolayı da, 2012'ye kadarki tüm yerleştirme işlemlerine katılamayacaktır. Bu nedenle, lise düzeyinden tercih yapacak adayların, yanlış bir kadroyu tercih etmeme konusunda çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

Sonuçlar, adaylara gönderilmeyecek

Yerleştirme sonuçlarını adaylar ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme ilgileri ÖSYM’ce yazılı olarak kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilecektir.

Yanlış tercih yapan ancak yerleşen aday, 2012'ye kadar başvuramayacak

Bazen adaylar, nitelikleri taşımamasına rağmen, istemedikleri bölümleri yazabilmektedir. Örneğin kadroda ehliyet şartı yer alabilmekte ancak aday bunu göremeyebilmektedir. İşte, bu tür küçük hatalar nedeniyle, yerleştirilme yapılmış olsa dahi, bu adayın ataması iptal edilecektir. Kılavuzda da yer aldığı üzere,
- Yerleştirilen ve ataması yapılan,
- yerleştirilen ilgili kuruma başvurmayan ya da
- yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadro/pozisyonun niteliğini taşımadığı tespit edilen,
adaylar, 2012'ye kadar yapılacak KPSS tercih işlemlerine katılmayacaktır.

Yerleştirmede tercih üstünlüğü var mıdır?

Soru: Ben Fransizca Mut.-Tercumanlik mezunuyum ve KPSS'den 72 puan aldim.Turkiye genelinde brans siralamasinda 4. sirada yer aliyorum. Benim onumde en yuksek puanla 1. olan kisi 76 puan almis. Sormak istedigim konu su ; bizim bransimizdan Ankara - Istanbul ve Izmir olmak uzere toplam 3 kisilik kadro acildi diyelim.Ben 72 puanla Istanbulu ilk sirada yazdim. 76 alan arkadas ise Istanbulu 2. siraya yazmis diyelim. Bu durumda atamalar yapilirken benim puanim daha dusuk olmasina ragmen Istanbul ilk tercihim oldugu icin o kadroya ben mi atanirim ? Yoksa 2. tercihi olmasina ragmen puani benden daha yuksek oldugu icin 76 alan arkadas mi atanir.

Cevap: Tercih listenizde yer alan kadrolara sizden daha düşük puanlı birisi atanamaz. Yukarıdaki örnekten gidecek olursak, eğer 76 puan alan kişi ilk tercihine yerleşememiş ise, 2. tercihine yerleşecektir. Siz yine açıkta kalırsınız.