Mobilya sektörü, bu yıl 30 bin kişiye daha iş sağlayacak

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, mobilya sektörünün yan sanayi ile birlikte toplam 500 bin kişiyi istihdam ettiğini söyledi. Davulcoğlu, sayının 2011‘de yüzde 5 artacağını, dolayısıyla 25-30 bin kişiye daha iş kapısı açac



“VİZELERİN KALDIRILMASI SATIŞLARI VE İHRACATI ARTIRDI”
Toplantıda derneğin yönetim kurulu üyeleri de bazı değerlendirmelerde bulundu. Boydak Holding’in yönetim kurulu başkanı Bekir Boydak, seneler önce fuarlarda sıra beklediklerini kaydederken, “Bugün Türk mobilya sektörü kendi fuarını bekliyor. Sınır ülkeler ile olan bağları ve vizelerin kaldırılması satışlarımızı ve ihracatımızı önemli ölçüde artırdı.” şeklinde konuştu. Doğtaş Mobilya Genel Müdürü İsmail Doğan, ülkeler arası güçlü münasebetlerin ve vizelerin kaldırılmasının sektöre olumlu katkılar sunduğunu dile getirdi.
İMOB 2011’in tertip komitesinde yer alan EUF’un yönetim kurulu üyesi Tuğber Yaşa da organizasyonla ilgili bilgi verdi. Yaşa, 1-5 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak fuarı 100 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğinin altını çizdi. 120 metrekare alanda yapılacak İMOB 2011’e toplam 300 firmanın katılacağını bildiren Yaşa, alım heyetleri için özel programlar yapılacağını da sözlerine ekledi.