Levy: Raporu Bağımsız Bir Kurum Hazırladı

 İsrail‘in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, İsrail‘in Mavi Marmara ile ilgili raporunun bağımsız bir kurum tarafından hazırlandığını ileri sürdü.

Antalya‘da bulunan İsrail‘in Ankara Büyükelçisi Levy, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak‘ı makamında ziyaret etti. Yarım saat süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Levy, ziyaretin rutin olduğunu söyledi. Türkiye‘nin çeşitli yerlerini dolaştığını belirten Levy, ‘‘Antalya bizim için çok önemli bir yer. Her ne kadar krizden geçsek de İsrailli turist sayısında oldukça düşme olsa da iyimseriz. Siyasi durumun düzelmesi halinde İsrailli turistlerin büyük rakamlarla buraya geleceğinden eminiz, özellikle Antalya‘ya‘‘ dedi. 

Levy, 2008‘de Türkiye‘ye 560 bin İsrailli turistin geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

‘‘Bu rakam, bizim nüfusumuzun yüzde 7-8‘sidir. Ben İsrailli turistin Antalya‘yı ne kadar özlediğini biliyorum. Başka yerleri dolaştılar. Bulgaristan, Yunan adalarına gittiler, ama herkes Antalya‘ya geleceği günü bekliyor. Umutluyuz, optimistiz, bu siyasi durum halledildikten sonra İsrailli turistler Antalya‘ya gelecek. Meslektaşlarımla buraya bu ümitle geldik. Vali beye ilettik. Alanya‘da aynı şekilde temaslarımız olacak. İsrailli turistlerin uğradığı bir yer burası.‘‘

İsrailli turistlerin Türkiye‘ye gelmek için çok istekli olduğunu vurgulayan Levy, seyahat acentelerinin sürekli kendisini aradığını kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay‘ın da İsrailli turistlerin Türkiye‘ye gelmeleri için gayret gösterdiğine değinen Levy, ‘‘İsrailli turistler gelmeyi çok istiyor, ama siyasi atmosfer değişince geri gelecekler. Burayı çok özlüyorlar‘‘ dedi.

Kaynak: AA