Osman Yereşen için anma töreni düzenlendi

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyelerinden, duayen gazeteci Osman Yereşen ölümünün üçüncü yıldönümünde anıldı. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Yereşen’in gazetecilik yaşamının tüm basın camiasına örnek olduğunu belirtti.Adana’nın duayen gazetecilerinde



OSMAN YEREŞEN HAKKINDA
Adana’da 1921 yılında dünya gelen Osman Yereşen, iş yaşamına 1938 yılında Adana Beden Terbiyesi’nde atıldı. Yereşen 68 yıl aralıksız sürdürdüğü gazetecilik mesleğine ise 1940 yılında Yeni Adana Gazetesi’nde başladı. Adana’da Türk Sözü, Dirlik, Vatandaş, Güney Postası, Bugün, Son Havadis ve Bölge Gazeteleri’nde görev yaptı. Yereşen, İstanbul’da Son Posta, Tasviri Efkar, Son Havadis, Cumhuriyet, Büyük Doğu Gazeteleri ile Millet Mecmuası, Ankara’da Zafer, Havadis, Anadolu Ajansı ve Hakimiyet, Konya’da ise Anadolu Ajansı Temsilciliği, Yeni Meram, Ak Yokuş ve Son Posta Gazetesi temsilcilikleri görevlerini yürüttü. Gazetecilik kimliğinin yanında spor camiasında da kendisini kabul ettiren Osman Yereşen, futbol, atletizm ve atıcılık sporları ile ilgilendi. Bir devrin en ünlü futbol hakemlerinden birisi de olan Yereşen, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) kurucuları arasında yer aldı. Adana Belediyesi ve Türkiye’nin ilk halka açık kurumlarından Çukurova Elektrik A.Ş.’nin (ÇEAŞ) uzun yıllar Basın Danışmanlığı görevlerinde bulundu.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulunda genel sekreterlik yapan, uzun süre Özdenetim Divanı başkanlığını yürüten Osman Yereşen, Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyeliği görevinin yanı sıra, Adana’nın en eski spor kulüplerinden Seyhanspor’da uzun süre başkanlık yaptı.Yereşen, aynı zamanda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’(ASKF) nun Onur Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi idi. “Millet Huzurunda Muhalefetle Hesaplaşma” ve “Eshab-ı Keyf” adlarında yayınlanmış kitapları bulunan Osman Yereşen, evli ve 2 çocuk babasıydı.