Kazazede ambulansta 112 ekibine saldırdı

Fatih'te önceki gece hastaneye götürülen bir yaralı, ambulansta kendine gelince acil tıp teknisyenlerine saldırdı.

Yenikapı Sahil Kennedy Caddesi’nde meydana gelen trafik kazasında yaralanan bir kişiyi alan sağlık ekipleri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne doğru yola çıktı.
Alkollü olduğu iddia edilen yaralı, yolda kendine gelerek 2 sağlık çalışanına saldırdı. Darp edilen sağlıkçı kadınlar, ambulans şoföründen durmasını istedi. Şoförün yanında oturan yaralı yakınları da teknisyenlere saldırdı.

‘Can güvenliğimiz yok’
Sağlık ekibi bu kez kendisi için ambulans isteğinde bulundu. Olay yerine asayiş ekibi gönderilmesini de talep etti. Polisin olay yerine gelmesinin ardından etkisiz hale getirilen 2 yaralı yakını polis otosuna konuldu. Yaralı kişi ise başka bir ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Saldırıya uğrayan sağlıkçılardan biri sinir krizi geçirdi. Darp edilen sağlıkçılar da hastaneye götürüldü. Ambulansın sürücüsü can güvenlikleri olmadan görev yaptıklarını söylerken, saldırı haberini alan çok sayıda sağlık ekibi de olay yerine ve hastaneye giderek arkadaşlarına destek verdi.