Gardiyanların döverek öldürdüğü Şahin'in cenazesi Şarkışla'da toprağa verildi

Danimarka'daki Kolding Hapishanesi'nde gardiyanların dövmesi sonucu hayatını kaybeden Ekrem Şahin (23), memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.



Şarkışla’ya dün gece getirilerak, Şarkışla Devlet Hastanesi morguna konulan Şahin’in cenazesi, ailesi tarafından Şarkışla Büyük Camii‘ne getirildi. Sivas Müftüsü Yusuf Şahin’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şahin, Yıldırım Mezarlığı‘na defnedildi. Şahin’in cenazesine Sivas Valisi Ali Kolat da katıldı.
Şahin’in Danimarka‘da yaşayan, ayrı olan annesi ve babası da cenaze töreninde fenalaşarak sinir krizi geçirdi. Şahin’in annesi Nermin Kalkan‘ın, oğlunun tabutu başındaki feryatları herkesi duygulandırırken, aile fertleri anne Kalkanı sakinleştirmekte güçlük çekti. Daha sonra cenaze dualar eşliğinde defnedildi.
Ekrem Şahin’in annesinin yakınları, Şahin’in cezaevindeki 56 mahkûm arkadaşı tarafından annesine, Ekrem’in son sözünün ‘La İlahe İllallah‘ olduğunu gösteren yazılı bir çiçek gönderdiklerini belirtti.

"ŞARTLI TAHLİYE İLE DIŞARI ÇIKMASINA 6 AY KALMIŞTI"
Amca Yusuf Şahin, basına yaptığı açıklamada, Ekrem’in 1 buçuk yıldır cezaevinde yattığını, şartlı tahliye ile dışarı çıkmasına 6 ay kaldığını ifade etti. Şahin, Ekrem‘in cezaevinde olma sebebini de şöyle açıkladı:
"Bir kavga esnasında arkadaşlarını ayırırken, polis otosuna tekme atmış. Danimarka kanunlarına göre kamu malına zarar vermekten içeride yatıyordu."
Amca Yusuf Şahin, kendilerini yalnız bırakmayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu‘na teşekkür ederek, "Bakanımız beni aradı, bu olayın aydınlatılmasında devamlı destek olacaklarını söyledi." diye konuştu.
Şahin, başbakanlık makamından da yetkililerin kendisini arayarak başsağlığı dilediğini söyledi. Şahin, şöyle devam etti:
"Bu iş, artık bizden kişisel olarak çıkıp devlet meselesi oldu, bundan sonraki aşamada hukuki mücadelemiz başlayacak, hiç kimseyi rencide etmeden bu toplumsal meselenin takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

"SUÇLULAR, KUSURLULAR ULUSLARARASI DÜZEYDE TAKİP EDİLECEK"
Sivas Valisi Ali Kolat da şunları ifade etti: "Allah rahmet eylesin, bir genç kardeşimiz Allah‘ın rahmetine kavuştu, kederli ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Bu konuda Yusuf Bey‘in de ifade ettiği gibi, normal hukuki yollar nedir? Bunlar biliniyor, bu yollar takip edilecektir, varsa suçlular, kusurlular, gereken uluslararası düzeyde takip edilecek, yapılacaktır. Zaten kendileri de avukat tuttular, gerekenin takipçisi olacaktır. Gerçek de ortaya çıktı, zaman da varsa, sorunlular varsa, kusurlular, bunlara gerekenler yapılacaktır. Sizden istediğimiz; işi metanetle büyük bir ağır başlılıkla, olgunlukla sürdürmek ve takip etmektir. Bu konuyu istismar etmek isteyenlere, provoke etmek isteyenlere fırsat vermeyin. Devlet de başta Başbakan olmak üzere, herkes bu konuyla hassasiyetle ilgilenip takip edecek. Bunun için bazı provoke eylemlere alet olmamanızı istirham ediyorum." Vali Kolat, ardından, baba Ömer Şahin’e başsağlığı diledi.
Ayrıca, Anne Nermin Kalkan, oğlu Ekrem Şahin’in mezarına yatarak, toprağını koklayıp, gözyaşı döktü. Dua eden anne Kalkan, oğlunun mezarı başında fenalaşınca, yakınları tarafından hastaneye götürüldü.

OTOPSİ SONUCU BEKLENİYOR
Denimarka‘da, Kolding Hapishanesi‘nde, 11 Ocak‘ta gardiyanların dövmesi sonucu komaya giren Ekrem Şahin, olaydan 4 gün sonra hayatını kaybetmişti. Şahin’in otopsisindeki çelişkiler üzerine, Kopenhag’dan Türkiye‘ye getirilen cenaze, tekrar otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu‘na götürülmüştü.
Amca Yusuf Şahin, ileriki günlerde, otopsi sonucuna göre Şahin’in kesin ölüm nedeninin açıklanacağını belirtti. Şahin, ölüm nedeninin vücudundaki izlere göre darbeden olmadığı sonucuna tepki gösterdiğini belirtti.