Kapalı Çarşı restore ediliyor

İstanbul'un sembollerinden olan tarihi Kapalıçarşı, İl Özel İdaresi tarafından 14 milyon 833 bin lira bedelle restore ve renove edilecek. Yıl sonuna kadar tamamlanacak olan çalışma ile çarşının 550 yıl önceki orijinal haline kavuşması amaçlanıyor

Kapalı Çarşı restore ediliyor
Tarihi Kapalıçarşı, toplam 2011 yılı sonuna kadar restore ve renove edilecek. İstanbul'un sembollerinden olan ve ihtişamıyla yerli yabancı turistlerin "mutlaka gezilmesi gereken yerler" listesinde olan tarihi Kapalıçarşı'nın eski görüntüsüne kavuşması için İstanbul İl Özel İdaresi düğmeye bastı. Konuyla ilgili olarak İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, 1980 yılında küçük bir bakımdan geçen tarihi Kapalıçarşı, yenilenecek. 14 milyon 833 bin TL proje bedeli ile bu yılın sonuna kadar restore ve renove edilecek çarşının, 550 yıl öncesindeki orijinal görüntüsüne kavuşturulması planlanıyor.

FATİH BELEDİYESİ'NDEN DESTEK

Bu arada proje bedelinin yarısının İstanbul İl Özel İdaresi, yarısının da Fatih Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi. Projenin Anıtlar Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çalışmalara en kısa sürede başlanacak. Yenileme kapsamında çarşının tüm altyapısının değiştirilecek. Bunun yanı sıra çarşının ısıtma ve aydınlatma sorunları da ortadan kaldınılacak. Çarşı içerisinde bulunan hanlara zamanla yapılan eklentiler de temizlenerek, 1980 yılında değiştirilen kubbe yapısı da orijinal hale dönüştürülecek.