Paul Cézanne 109. doğum gününde Google tarafından unutulmadı

Paul Cezzane'in 109. yaş günü sebebiyle Google bugün yine özel bir logo tasarımıyla internet kullanıcılarına sürpriz yaptı.Paul Cezanne kimdir? Paul Cezanne hakkında bilgiler? Paul Cezanne hakkında bilgiler? Paul Cezanne videoları. Paul Cezanne videoları için tıklayınız. İşte Paul Cezanne videoları...

Fransız ressam, modern sanatın öncülerinden biri olarak kabul edilen Paul Cezzane'in 109. yaş günü sebebiyle Google bugün yine özel bir logo tasarımıyla internet kullanıcılarına sürpriz yaptı.

Paul Cézanne 109. doğum gününde Google tarafından unutulmadıPaul Cézanne FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Paul Cézanne 109. doğum gününde Google tarafından unutulmadıPaul Cézanne VİDEOSU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


1839 yılında dünyaya gelen Paul Cezanne, empresyonizm ile kübizm arasında bir köprü olmuştur. Hukuk okuyan Cezanne, Paris'de resim dersleri de alarak ressamlığa adım attı.

Paul Cézanne 109. doğum gününde Google tarafından unutulmadı

Ressamlık hayatı boyunca sanat çevrelerinden gördüğü tepkilerle çok fazla hayal kırıklığı yaşamış olan Paul Cezanne yine de yılmamış ve tüm zamanını resme ayırmıştır.

Paris Salon jürisi Cézanne'in eserlerini gösterime sunmayı 1864'den 1869'a kadar her sene reddetmiştir. Bu nedenle Cézanne tablolarını ilk kez, Paris Salon tarafından reddedilmiş eserlerin gösterime sunulduğu Salon des Refusés'de 1863 yılında gösterime sunmuştur. Yaşamı boyunca eserleri nadiren gösterime sunmuş, sakin bir hayat yaşamış, belli başlı birkaç konuda resim yapmayı tercih etmiştir.