Melikşah Üniversitesi, hayırsever destekleriyle yurt binasına kavuşuyor

Kayseri Melikşah Üniversitesi öğrencileri için düşünülen 280 kişi kapasiteli yurt binalarının temeli atıldı. Yurt binaları, hayırsever Hacı Mustafa Boydak ve Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu tarafından yaptırılıyor.

Melikşah Üniversitesi, hayırsever destekleriyle yurt binasına kavuşuyor


Melikşah Üniversitesi kampusu alanı içerisinde yaptırılan iki yurt binasının temel atma törenine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, hayırsever Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu, çok sayıda işadamları ve üniversite çalışanları katıldı.
Yurt binalarının temeline ilk harç, yapılan duaların ardından Vali Mevlüt Bilici ile hayırsever Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu tarafından düğmeye basılarak konulmuş oldu. Hayırseverlere, eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eden Vali Mevlüt Bilici, vakıf üniversitesi olarak yapılan bu binaların sahibinin bir kişiye ait değil, topluma ait eserler olduğunu söyledi.

Bilici, üniversite binalarının Kayseri‘nin yararı için yapıldığını hatırlatarak, “Burada hizmete açılan binalar ve yapılanlar vakıf binalarıdır. Bu üniversitenin kişisel sahibi yoktur. Sahibi toplumdur. Vakıf denildiğinde zaten topluma vakfedilmiş anlamına gelir. Vakıf çalışmaları da topluma atfedilmiş, toplum yararına yapılmış hizmetleri içermektedir. O nedenle hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Burada eğitim için yapılan iki yurt binası var. Çünkü üniversitelerin kurulması ve yapımında hayırsever destekleri önemlidir. Onların desteği ile bu binalar yükseldi ve devam etmektedir.” diye konuştu.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Memduh Boydak, iki öğrenci yurdu için toplam 3 milyon lirayı aşkın harcama yapılacağını belirtti. Boydak, şöyle konuştu: “Eksi 5 derece soğukta iki hayırlı iş için burada toplandık. Üniversitemizin iki tane yurt binasının temeli için buradayız. Melikşah Üniversitemiz faaliyetlerine son hızla devam ediyor. Eğitim öğretim devam ederken öğrencilerimizin ihtiyacı olan ve faydalanacakları sosyal anlamda fiziksel imkanları geliştiriyoruz. Bu temelini attığımız iki yurt binamız 280 öğrenciye hizmet verecek. Aynı fiziksel alan içerisinde mühendislik fakültesi ve kütüphane binalarımızın inşaatı devam ediyor. Bu binalarımızı dokuzuncu aya hazırlayacağız. Kış yaz demeden çalışmalar sürüyor. Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu hocamız, yurt binalarından 140 öğrenci kapasiteli inşaatı maddi anlamda üstlenmiş durumda. Binalarımızdan diğerini Hacı Mustafa Boydak amcam üstlendi. 3 milyon lira üzerinde maliyetleri olacak. Hayırlı olsun diyoruz.”