Adıyaman'da Dilenci Operasyonu

Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ve Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

Adıyaman'da Dilenci Operasyonu
Dilencilik yapanların sayısında son günlerde görülen artış üzerine harekete geçen polis ve zabıta ekipleri, şehir genelinde dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, camilerin avlusunda para toplayan 6 bayan dilenci yakalandı. Zabıta müdürlüğüne götürülerek üst aramasından geçirilen dilencilerin kimlik tespitinden sonra haklarında resmi işlem yapıldı.
Vatandaşlara dilencilere karşı uyarılarda bulunan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, duygu sömürüsü yaparak kendilerini acındıranlara karşı dikkatli ve uyanık olunması gerektiğini belirterek, "Zabıta müdürlüğümüze bağlı ekipler zaman zaman düzenledikleri operasyonlarla dilencileri yakalayıp hakkında gerekli işlemleri anında yapıyor. Vatandaşların duygularını suiistimal ederek ve küçük çocuklarla duygu sömürüsü yaparak para dilenen kişileri ilimizde barındırmamaya kararlıyız. Belli aralıklarla çeşitli
noktalara yaptığımız operasyonlarla duygu sömürüsü yapan kişilere asla göz açtırmadık. Bundan sonra da açtırmayız. Bu yönde yaptığımız çalışmalarımız sürekli devam edecektir" dedi.