Şölen bayram reklamı için Hermes'in grafik tasarımcısını seçti

Ramazan bayramıyla birlikte şeker ve çikolata pazarı hareketli günler yaşıyor. Çikolatadaki 'tatlı' rekab...


Ramazan bayramıyla birlikte şeker ve çikolata pazarı hareketli günler yaşıyor. Çikolatadaki 'tatlı' rekabet market raflarından reklam mecrasına da taşındı. Kent, 1970'lerden günümüze kadar bayramın gündelik yaşam içindeki aşamalarını evlere taşırken Şölen ise renkli kurdeleleri perküsyonla birleştirdi.
Hermes, Google, Nokia, New York Times, Starbucks gibi ünlü firmalarla çalışan Rus ilüstratör Yulia Brodskaya'ya bir reklam hazırlatan Şölen, reklamının müzikleri için de perküsyon ustası Burhan Öçal'ı tercih etti.

'Farklı versiyonları gelecek'
Şirket yetkilileri, kurdelelerle bayramların bağlayıcı gücünün sembolize edildiğini söyleyerek, hediyeyi çağrıştırmasıyla da "Bayramınız Şölen Olsun" temasının güçlendirildiğini belirtti.
Dökme (açık) çikolata kategorisinde 2006 yılından beri pazar lideri, hediyelik çikolata segmentinde de ikinci olduklarını hatırlatan Şölen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Çoban, bayram sonrasında da sürecek olan ilüstrasyona dayalı reklam filminin farklı versiyonlarının süreceğini anlattı. 

Marka bilinirliği
Yıllık reklam bütçesinin çok önemli bir bölümünü bu reklam için harcadıklarını kaydeden Çoban, "Reklam filmlerinin satışlarımıza olumlu etki edeceğine hediyelik ve dökme çikolata pazarındaki yerimizi koruyacağımıza inanıyoruz. Ayrıca Şölen şemsiye markası ve alt marka bilinirliklerini önemli derecede artırmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Ali Ağaoğlu: Temiz enerji yatırımlarına devam edeceğiz
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, enerji grubuna geç girmiş olmalarına karşın yatırım yapma konusunda hızlı hareket ettiklerini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan, tarafından açılışı yapılan Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali'ni sekiz ay gibi kısa sürede tamamladıklarını belirten Ağaoğlu, "Santral yaklaşık 90 milyon liraya mal oldu" dedi. Ağaoğlu, santralin yılda asgari 120 milyon kilovatsaat (KWH) enerji üreteceğini ve 12 bin konutun ihtiyacını karşılayacağını anlattı. Mersin Rüzgar Enerjisi Santrali'nin, ülke ekonomisi ve çevre açısından da kazanç sağlayacak önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Ağaoğlu, "Santral yıllık 72 bin tonluk karbondioksit emisyonunu engelleyecek. Bu yatırımla, ithal yakıtlar için her yıl ödenen 10 milyon lira tutarında yerli kaynağın ülke dışına çıkışının da önüne geçilecek" diye konuştu.

'Kararlılığımızı gösterdik'
Şah Rüzgar Enerjisi Santralinin de yapımının devam ettiğini belirten Ağaoğlu, santrali aralıkta devreye sokmayı hedeflediklerini ifade etti.
Ağaoğlu, toplam 31 rüzgar tribününden oluşan projenin toplam kurulu gücünün 93 MW olacağını kaydetti. Ağaoğlu, şöyle konuştu:
"Santralin yaklaşık 33 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Temiz enerjiye yatırım yapma kararlılığımızı bu 2 projeyle gösterdik. Önümüzdeki dönemde Ağaoğlu grubu olarak temiz enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz."

 

 



'Burhan Öçal herkesi kucaklıyor'
Bayram coşkusunu reklam müziğine en iyi şekilde yansıtmak için Burhan Öçal'ı tercih ettiklerini ifade eden Elif Çoban şöyle konuştu:
"Türk ezgilerini batı ezgileriyle ustaca harmanlaması ve çok seviliyor olması ilk kriterimizdi. Ayrıca Türkiye'nin vurmalı çalgılarda en yaratıcı isimlerinden biri ve çok başarılı bir perküsyon ustası. Bayram çoşkusunu, akılda kalacak ve hatırlanacak bir ezgiyle güçlendirmek adına Burhan Öcal çok doğru bir tercih oldu."
Öcal'ın bayramla gelen sevinç, neşe ve hoş sohbetleri anımsatacak bir müzik ortaya çıkardığına değinen Çoban, "Türk ve batı sazları birlikte kullanıldı. Ortaya bayramlarda yaşadığımız neşe ve sevinci hissettiren bir müzik çıktı. Çok yönlü olduğu için herkesi kucaklıyor" dedi.