100 Bini Geç Avantajlı Tarifeyi Seç

Ege Bölgesi Sanayi Odası Elektrik Cihazları Sanayi Meslek Komitesi yıllık tüketimi 100.000 kwh ve üzeri olan sanayicileri "Serbest Tüketici" olmaları konusunda uyardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 28.01.2010 tarihli toplantısında alınan karar doğrultusunda; 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun 5'inci maddesinin 6'ncı fıkrasının (b) bendi ve Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliğinin 10'uncu maddesi hükümleri uyarınca serbest tüketici limiti 2010 yılı için 100 bin kwh olarak belirlendi. Yıllık olarak bu miktarın üzerinde elektrik tüketiminde bulunan serbest tüketiciler elektrik tedarikçilerini seçebilme hakkına sahip olabiliyorlar.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Elektrik Cihazları Sanayi Meslek Komitesi, sanayicilere bir duyuru geçerek Gediz Elektrik A.Ş.'ne abone ve tüketim bilgilerini içeren bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde bu haktan yararlanabileceklerini hatırlattı. Duyuruda;"Sanayicilerimizin hiçbir mali külfeti olmayan 'Serbest Tüketici Belgesi'ni almaları, bulundukları yer ve abone sınıfını değerlendirerek avantajlı tarife ve fiyatlardan yararlanmaları mümkündür. Tarifelerin daha cazip olabilmesi için birden çok sanayici ve tüketici birlikte hareket edebilirler. Odamız üyelerinin bu konuya dikkatlerinin çekilmesi büyük önem arz etmektedir" denildi.