TİKA, Osmaniyeli işadamları ile Afrika'yı kalkındırmaya devam ediyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Osmaniye'deki iş adamları ile Afrika'yı kalkındırmaya devam ediyor.

Gelişme yolundaki ülkelerle

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Osmaniye'deki iş adamları ile Afrika'yı kalkındırmaya devam ediyor.

Gelişme yolundaki ülkelerle ekonomik, ticari, teknik, sosyal, kültürel ve eğitim işbirliği yapmaya çalışan Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), bu ülkelerin kalkınmalarına katkıda bulunacak projeleri geliştiriyor.

Gelişme yolundaki ülkelerin kalkınma hedefleri ve ihtiyaçlarını da göz önüne alarak, ekonomik, ticari, teknik, sosyal, kültürel ve eğitim işbirliği ve yardım konularını belirleyen TİKA, bu amaçla gerekli proje ve programları hazırlayıp özel kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu faaliyetler çerçevesinde hareket eden TİKA, Komor Birliğine 32 briket makinesi yardımında bulundu. Bunlar da Osmaniye'de faaliyet gösteren Osmaniye Girişimci iş Adamları Derneği üyesi Köprü İnşaat'ın ürettiği briket makinelerinden tercih edildi.

Makinelerin son testlerini yapmak üzere Osmaniye'ye gelen TİKA yetkililerinden Can Özdemir, 2005 yılında hedeflerini Afrika politikasına çevirdiklerini bildirdi.

Hedeflerinde tüm Afrika ülkeleri olduğunu söyleyen Özdemir, "Kurum olarak şuan Afrika'da elçiliğimizin olmadığı ülke neredeyse kalmadı. Amacımız Afrika'da bulunan bütün ülkelerin kalkınmasında yardımcı olmak ve gelişmeleri için yol göstermektir. Bu da şuan çok iyi gidiyor, bizleri oralarda çok iyi karşılıyorlar, Türkiye'yi çok seviyorlar, bu yardımlardan çok mutlular." dedi.

Komor birliğine bu yardımın ilk olmadığını bildiren Özdemir, "Daha önce de Komor'a 2 traktör, buğday, yem, 2 konteynır kimyasal gübre, 4 adet 2 metrelik sahil güvenlik botu gönderdik ve bundan sonrada yardımlarımız davam edecektir." diye konuştu.

Köprü İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Kozanoğlu ise "TİKA'nın faaliyetlerini yakından takip ediyoruz, yurtdışı gezilerimizde etkisini daha yakından görüyoruz. Bize yapmış olduğu yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.