Bakan Özak Basın Mensupları Ve Sanatçılarla İftarda Biraraya Geldi

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, memleketi Trabzon'da basın mensupları ve sanatçılarla iftarda bir araya geldi.

Bakan Özak Basın Mensupları Ve Sanatçılarla İftarda Biraraya Geldi
Zorlu Grand Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da katılırken, Bakan Özak yaptığı konuşmada hükümetleri döneminde özellikle Trabzon'da yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verirken, referandum sürecini de değerlendirdi. Türkiye'de daha öncede bir çok kez referandum yapıldığını kaydeden Özak, bütün partilerin 2011'den sonra anayasayı değiştirecekleri yönünde söylemlerde bulunduğunu belirterek "Buyurun şimdi değiştirelim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise 1924 yılında yapılanlar gibi Türk insanının evlatları da bunu yapabilirler. 2011'de seçim olacak kime oy verirseniz verin, hepiniz benim başımın tacısınız. Ben Türk milletinin hizmetkarıyım" dedi.
''Referanduma neden 'evet' diyoruz?" diye soran Bakan Özak "Şehitler, gaziler, engelliler ve kadınlarımızla ben eşit olmayayım. Onlar önde olsun, pozitif ayrımcılık olsun. Partiler kapanmasın, ombudsmanlık olsun, YAŞ kararları mahkemeye gidebilsin, sendikal özgürlükler olsun. Gitsin benim işçim iki sendikaya üye olabilsin. Biz bunları söylerken muhalefet partileri de çeşitli söylemlerde bulunuyorlar, iftira atıyorlar. 'Gitti terör örgütüyle pazarlık yaptı' diyorlar. Allah öyle büyük Allah ki sonra ne dedi o arkadaşımız, genel af. Biz de dedik ki 'genel af olmaz, şehitlerimiz adına sen konuşamazsın.' Bu mecliste AK Parti olduğu müddetçe genel af çıkmaz, terörist başıyla da pazarlık olmaz. Çünkü sizin bize verdiğiniz vekalette bu var. İstiyoruz ki hukukun üstünlüğü olsun, üstünlerin hukuku olmasın'' diye konuştu.
Bakan Özak, Sümela Manastırı'nda geçen ay ayin yapıldığını da hatırlatarak ''Sümela'da ayin yapıldı, ne oldu? Benim Türk vatandaşım, Müslüman vatandaşım gidiyor, Avrupa'da binlerce cami yapıyor, ibadet ediyor. Avrupa ona ibadet özgürlüğü sağlarken, 'efendim müzede ibadet olur mu' deniyor. Olsun ne olur, ne var? Müslüman kimseden korkmaz. Biz kendimize güveniyoruz ve biz hoşgörü sahibiyiz. Türkiye, Trabzon kazandı. Trabzon'un üzerinde dolaştırılmak istenen o kötü imaj ortadan kalktı'' ifadelerini kullandı.