Kadir Gecesi' sahurda cağ kebabı, mangal et ve döner yendi

Kadir Gecesi, bu sene İzmir'deki bazı camilerde ilginç etkinliklere sahne oldu. Sahura kadar kalanlar için cağ kebabı, mangal et ve döner pişirildi. A

Kadir Gecesi, bu sene İzmir'deki bazı camilerde ilginç etkinliklere sahne oldu. Sahura kadar kalanlar için cağ kebabı, mangal et ve döner pişirildi. Ayrıca çeşitli hediyeler dağıtıldı. İl merkezi ve ilçelerdeki camilerden 55 tanesi, sahura kadar Kadir Gecesi programı düzenledi. Kur'ân ve Mevlit okundu, tesbih ve teheccüd namazları kılındı. Bazı camilerde de hayırseverlerin sağladığı çeşitli ikramlar yapıldı, hediyeler verildi.

Bornova Pınarbaşı Ambarlar Camii'nde cağ kebabı, etli pilav, baklava, pasta, ayran ve çay ikram edildi. Ayrıca bazı sûreleri ezberleyen ve yaz Kur'ân kursuna devamlı gelen çocuklara çeyrek altın, teravih namazını hiç aksatmadan kılanlara ayakkabı, Kur'ân, tişört ve kitap hediye edildi. Bütün cemaate de ikramların yanında çeşitli kitaplar verildi.

Ambarlar Camii İmam Hatibi Abdülkadir Çırık, "Bu sene Kadir Gecesi'nde camimiz, sahura kadar açık kaldı. Mevlit, Kur'ân ve ilahiler okundu. Teravihten sonra cemaatle tesbih ve teheccüd namazları kılındı. Bunun yanında sahurda, hayırseverler sayesinde cağ kebabı çevirdik. Ayrıca baklava, etli pilav, ayran ve çay ikram ettik." dedi.

KarabağlarYenidoğan Camii'nde ise mangalda köfte pişirildi. İmam Hatip Ahmet Koçaş, her kandilde tesbih namazı kıldırdığını belirterek, iki senedir Kadir Gecesi'nde sahura kadar program yaptıklarını, sahurda cemaate mangalda köfte ikram ettiklerini söyledi.

Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel de bu sene Merkez Camii'nde ekmek arası döner ikram edildiğini söyledi. Bornova Atatürk Mahallesi'ndeki Ensar Camii inşaat alanında, Yenişehir'deki Hüseyinoğulları tesislerinde ve çeşitli camilerde, sahura kadar canlı ilahiler de okundu.