Kadir Gecesi'ni Kur'an ziyafeti ile süslediler

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010'u Kur'an yılı ilan etmesi ve Kur'an–ı Kerim'in indirilişinin 1400. yıldönümü dolayısıyla Karaisalı İlçe Müftülüğü t

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010'u Kur'an yılı ilan etmesi ve Kur'an–ı Kerim'in indirilişinin 1400. yıldönümü dolayısıyla Karaisalı İlçe Müftülüğü tarafından Kızıldağ Yaylasında Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi.

Programa emekli Adana müftüsü Mehmet Barış, Karaisalı Müftüsü Sezai Erdal, din görevlileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an ziyafeti öncesinde bir açılış konuşma yapan Karaisalı İlçe Müftüsü Sezai Erdal, Kur'an-ı Kerim'in Allah'ın yüce kelamı olduğunu belirterek, "Kur'an okunması ile ibadet olunan, peygamber efendimize indirilen en büyük mucizelerden birisidir. Mucize akıllara durgunluk veren bir hadisedir. Kur'an'ı Kerim dünya ve ahiret rehberidir." dedi.

Emekli Adana Müftüsü Mehmet Barış ise programa katılan yeni hafızlarla gurur duyduklarını söyledi.

Program teravih namazından sonra kelamların en güzeli Kur'an tilavetiyle başladı.

Kızıldağ da yoğun bir ilginin olduğu etkinlikte, Adana Karaisalı'nın tanınmış hafızlarından Vahdettin Hayırlıoğlu, Mehmet Kara, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Hacı Cumalı Öztürk ve Tepebağ Kur'an Kursundan hafızlığını yeni tamamlamış öğrencilerden İbrahim Adıgüzel, Muhammed Ali Gülek ve Adana birinci olan Taner Akçin davetlilere okudukları Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve kasidelerle unutulmaz saatler yaşattılar.

Etkinlik, dua okunmasıyla sona erdi. Program sonunda davetlilere geleneksel kandil simidi yanında kek, meyve suyu, cezerye ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ayrıca Tepebağ Kursunda hafızlığını yeni bitiren hafızlar adına yaş pasta kesip dağıtıldı.