Balıköy Beldesi Sakinlerinin 'Posta Treni' Mücadelesi

Balıkesir-Kütahya arasında sefer yapan ve özellikle bu güzergahtaki köylülerin hizmetinden yararlandıkları posta treninin seferden kaldırılmasına vatandaşların tepkisi devam ediyor

Balıkesir-Kütahya arasında sefer yapan ve özellikle bu güzergahtaki köylülerin hizmetinden yararlandıkları posta treninin seferden kaldırılmasına vatandaşların tepkisi devam ediyor. Balıköy Belediye Başkanı Muhsin Berksoy, 4-12 Eylül tarihleri arası için tekrar hizmete sokulan bu posta treninin sürekli olarak faaliyete geçirilmesini istedi.
Balıköy tren istasyonu önünde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Berksoy, Posta treninin 1928 yılından bu yana Kütahya-Balıkesir arasında aralıksız seferler düzenlediğini anımsattı. Bu süreç boyunca bu trenin artık bölge halkı için olmazsa olmazlar arasına girdiğini ifade ederek, 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle durdurulan bu seferler dolayısıyla büyük mağduriyet yaşadıklarını anlattı.
Tavşanlı'nın 28 ve Simav'ın 16 köyü olmak üzere ayrıca Dursunbey civarındaki bütün köylerin de bu hattı kullandıklarını dile getiren Berksoy, "Onun için posta treninin mutlaka geçici olarak değil devamlı çalışması lazım. Simav Çayı ve Emet Çayı üzerindeki köylerimiz kış aylarında kendilerinin ürettiği sebzeleri Tavşanlı ve Balıköy pazarlarında satarlar. Bu köylerimiz geçim darlığı içindedir. Bu şekilde insanlar 3-5 kuruş katkı yaparken tren seferlerinin kalkması mağduriyet oluşturdu" ifadelerini kullandı.
Çevre halkından Soma maden ocaklarında 10 binin üzerinde çalışanın bulunduğunu ve bu vatandaşların düğün, merasim ve ziyaretlere gelirken bu treni kullandıklarına işaret eden Berksoy, "Bizim Balıkesir üzerinde karayolu üzerinden en önemli bağlantımız bu trendir. Tavşanlı, Simav köylerinin Kütahya'ya gidip gelmelerinde yoğun olarak bu treni tercih etmekteydi. Biz bu trenlerin seferlerinin devamını istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bu güzergahtaki insanların mağduriyetlerini gidermek için bu trenleri yeniden çalıştırın. Trenler zarar ediliyor deniliyor. Devlet müesseselerinin hepsi kar etme amaçlı değildir. Devletimiz bir sosyal devlettir. Ben buradan yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bizi duysunlar" şeklinde konuştu.