Bakan Akdağ: Yargıyı CHP'nin arka bahçesi olmaktan çıkaracağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milleyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Osman Durmuş'un Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'e benzettiğini

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milleyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Osman Durmuş'un Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'e benzettiğini belirterek, "Yazıklar olsun. Bu kadar zavallılık olmaz. Akıl ve ruh sağlığını kontrol ettirmesini öneriyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, referanduma 'evet' mitingine katılmak üzere Pasinler ilçesine geldi. Bakan Akdağ, burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Ellerinde 'evet' dövizi ve Türk bayrağı bulunan binlerce kişi, Bakan Akdağ'ı dinlemek üzere Yukarı Çarşı Caddesi'ni doldurdu. Beraberinde AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Milletvekili İbrahim Kavaz, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ile binlerce Pasinlerliyi selamlayan Bakan Akdağ'ı, miting alanında eşi ve çocukları da dinledi. Bayanlar arasında yerini alan Akdağ ailesi, ellerinde Türk bayrakları ile bakana destek verdi.

Coşkulu kalabalıktan etkilenen Bakan Akdağ, 'Devlet Bahçeli'yi 800 bin nüfuslu Erzurum'da bu kadar kalabalık karşılamadı' diyerek memnuniyetini dile getirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af vaadine değinen Akdağ, Kılıçdaroğlu'nun buna gücünün yetmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun, darbe anayasasının değişmesine karşı çıkmasını normal bulduğunu kaydeden Bakan Akdağ, CHP'nin 12 Eylül askeri darbesiyle kurduklarını iddia ettiği yargıya güvendiklerini dile getirdi. AK Parti iktidarından önceki 7 yıl içerisinde Pasinler'e sağlık alanında 870 bin lira harcama yapıldığını belirten Bakan Akdağ, iktidara geldikten sonra Pasinlere 11 milyon 397 lira sağlık alanında harcama yapıldığına dikkat çekti.

"AKIL VE RUH SAĞLIĞINI KONTROL ETTİRMESİNİ ÖNERİRİM"

Eski Sağlık Bakanı MHP'li Osman Durmuş'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Saddam Hüseyin'e benzettiğini aktaran Akdağ, Durmuş'u sert bir dille eleştirdi. Durmuş'a akıl ve ruh sağlığını kontrol ettirmesini öneren Bakan Akdağ, "Sana yazıklar olsun. Bu kadar zavallılık olmaz. Bir dünya lideri olan, özgürlük savaşçısı olan Recep Tayip Erdoğan'a mı söylüyorsun? Yazıklar olsun. Pasinler Ovası'ndan bu zata tavsiye ediyorum, akıl ve ruh sağlığını kontrol ettirsin. Bu zavallılığa diyecek başka bir şey yoktur." dedi.

Merhum Alparslan Türkeş'in yaşaması durumunda referanduma 'evet' diyeceğini savunan Akdağ, Türkeş'in de 12 Eylül darbesinden çektiğini söyledi. Darbe döneminde Türkeş'in de Erbakan'ın da, Ecevit'in de Zincirbozan'a konulduğunu hatırlatan Bakan Akdağ, "Darbecilerin anayasasına elbette 'dur' diyeceğiz. Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum. Ülkücüler, MHP'liler, senin yolundan yürümeyecek. Yakışır mı sana CHP ile aynı safta 'hayır' demek, yakışır mı sana İşçi Partisi ile aynı safta 'hayır' demek? Bu mesele 'millet mi üstün yoksa milleti hiçe sayan yargı mensupları mı üstün' meselesidir. HSYK, Erzincan'da suçsuz halkın evine uygunsuz malzemeler koyup onları terörist gibi göstermek isteyenleri araştıran savcıyı görevden aldı. Zamanında Moğoltay, 3 bin hakim alındığında, 'ülkücüleri alacak değilim, elbette kendi adamlarımı buraya dolduracaktım' demişti. Bunları söyleyenler HSYK ile yüksek yargı ile dirsek temasındalar. Bu anayasa değişikliği gerçekleştiğinde HSYK, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay Cumhuriyet Halk Partisi'nin arka bahçesi olmaktan çıkacak. Çıkaracağız bunları arka bahçe olmaktan. 12 Eylül'de hep beraber darbe zihniyetine 'dur' diyeceğiz." diye konuştu.

"1924'TE MİLLET KENDİ ANAYASASINI YAPTI, 60'TA DARBECİLER KENDİ ANAYASALARINI YAPTI"

Bakan Akdağ, daha sonra Erzurumlu alimlerden Alvarlı Efe Hazretleri'nin kabrinin bulunduğu Alvar beldesine geçti. Burada da sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Ağda, Başbakan Adnan Menderes'in idam edilmeden önce hastanedeki fotoğrafının yer aldığı dergiyi gösterdi.

Bakan Akdağ, 1924'te milletin kendi anayasasını yaptığını, ancak 1960'ta darbecilerin kendi anayasalarını yaptığını söyledi. CHP eski lideri Deniz Baykal'ın 2008'de 'Öyle kolay anayasa yapamazlar, ihtilal yapılır, idamı göze alırsın o zaman anayasa yaparsın' ifadelerini kullandığına değinen Akdağ, şöyle konuştu: "Bunların demokratlığı bu kadar. Bahçeli'yi anlayamıyorum. Gerçekten üzülüyorum da. Ne demeye CHP'nin değirmenine su taşıyorsun, sen ne demeye Tunceli'ye gidip 'genel af çıkaracağım, hayır deyin' diyen Kılıçdaroğlu'nun arka vagonu oluyorsun. Ülkücüler, MHP'liler bunun için mi sana oy verdiler? Alvar beldesinde de 'evet' çıkarsa 'belediyeler kapanacak' diye dedikodu çıkarıyorlar. Bunların işi gücü yalan."

Bakan Akdağ, daha sonra beraberindekilerle Alvarlı Efe Hazretleri'nin kabrini ziyaret etti.