270 Dönümlük Cazibe Merkezini Cumhurbaşkanı Gül Açacak

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi tarafından Uludağ'ın eteklerindeki 270 dönümlük alanda inşa edilen Kaplıkaya Cazibe Merkezi inşaatında sona gelindi

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi tarafından Uludağ'ın eteklerindeki 270 dönümlük alanda inşa edilen Kaplıkaya Cazibe Merkezi inşaatında sona gelindi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, içerisinde dev akvaryumlar, düzlem havuzu, hobi akvaryumları, ışık ve ses oyunları, çay bahçeleri ve kafeteryalar, tenis kortları ile kaykay pistinin bulunduğu cazibe merkezinin açılışının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ekim ya da Kasım ayında yapılacağını söyledi.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Özgen Keskin, cazibe merkezinin birçok sosyal donatı alanıyla sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin projesi olduğunu belirterek, "Bir yandan kentimizin ihtiyaçlarını karşılayıp, fiziki projeler gerçekleştirirken, tarihi kültürel mirasa sahip çıkarken, bir yandan da böylesi kalıcı projeler o şehre, o döneme damgasını vuracak projeler gerçekleştirdik. Kaplıkaya Cazibe Merkezi en büyük alanlardan bir tanesi. 270 dönümlük alan. Bir vadi olduğu için çöplük, başka şeylerin
atıldığı mezbelelik alandı. Yarışmayla bir proje gerçekleştirdik. İnşaatında sona gelindi. Cazibe merkezi tüm Bursa'ya hitap edecek çok güzel bir mekan olacak" dedi.
Dünya ve Avrupa şampiyonaları gerçekleşecek kaykay pisti, Yıldırım Gürses tesisleri, şelale, ışık ve ses oyunları, çay ve kafeteryalar bölümü, asma köprü, dev akvaryum, düzlem havuzu, tenis kortları ve balık tutma göletleriyle cazibe merkezinin örnek gösterileceğini anlatan Başkan Keskin, yeme içme grupları, masal bahçesi, Minia Yıldırım, piknik ve spor alanlarının göz kamaştıracağını söyledi. Keskin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dev akvaryum Bursa'da ilk olacak. Tünel akvaryum Türkiye'de sayılı miktarda. Balık tutma göletlerinde hobi oltalarıyla vatandaşlar balık avlayacak. 270 dönümlük alanda bir pazar sabahı ailece gelen insanlarımız akşama kadar çocuklarıyla gönüllerince eğlenip istirahat edebilecekler. Çocukların ve yetişkinlerin ayrı gezip de doyamayacakları birçok mekan ortaya çıkacak."
Yıldırım'da 41 projenin 30'unu gerçekleştirdiklerini, 11 tanesinin ise gün saydığını hatırlatan Başkan Keskin, "Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin açılışını 17 Ekim gibi planladık. Ancak dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül temelini atmıştı. Şimdi Cumhurbaşkanımız olan Abdullah Gül'ü yeniden açılışa davet ettik. Kendisi geleceğini söylemişti. Uygun göreceği tarihlerin birinde bu yıl içinde açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.