Gesob Umut Yıldızları İle İftarda Buluştu

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB), İŞKUR, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen "Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızları Projesi"nde yer alan gençlerle iftarda bir araya geldi

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB), İŞKUR, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen "Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızları Projesi"nde yer alan gençlerle iftarda bir araya geldi.
Kırkayak Antep Evi'nde düzenlenen iftara, il Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Murat Dağlı, İŞ-KUR İl Müdürü İlyas Bulduk, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir İnci, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhtar Akyol ile çok sayıda davetli katıldı.
İftar sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, 2004 yılından beri yürütülen projeler içerisinde en önemlilerinden birisinin Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızları Projesi olduğunu söyledi.
Küsbeoğlu, proje kapsamında 31 kursiyerin kursu tamamladığını belirterek, gençlere söz verdikleri iftarda bir araya geldiklerini ifade etti. Kursiyerlere her ay 400 lira maaş verdiklerini kaydeden Küsbeoğlu, "Geçen hafta ilimizi ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken kurstaki gençlerimize maaşları dışında 1 maaş verdi. Bugün o parayı da kursu tamamlayan bu gençlerimize vereceğiz" dedi.
Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da, projede yer almaktan duyduğu heyecanı dile getirerek, "Bu proje sayesinde gençlerimiz topluma kazandırılmış durumdular. Böyle projeler gelecek adında umut vericidir. Aynı zamanda buna benzer projelere de örnek teşkil edecektir. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kurs süresinin çok iyi geçtiğini söyleyen İŞ-KUR İl Müdürü İlyas Bulduk ise, başlangıç ve bitiş arasında çok iyi bir zamanın geçtiğini belirtti. Bulduk, "Bizim için önemli olan gençlerimizin bir an önce işe yerleştirilip topluma adapte olmalarıdır" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in gönderdiği 400'er lira kursiyerlere Bayram harçlığı olarak takdim edildi.