Yunus Emre Aksaray ve Kırşehir sınırında anıldı

Aksaray ve Kırşehir valiliklerince ortaklaşa düzenlenen geleneksel Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri yapıldı. Temsili Yunus, etkinliklerde beyitler okuy

Aksaray ve Kırşehir valiliklerince ortaklaşa düzenlenen geleneksel Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri yapıldı. Temsili Yunus, etkinliklerde beyitler okuyup, katılımcılara alıç verdi.

Aksaray-Kırşehir il sınırında bulunan Sarıkaraman Beldesi Ziyarettepe mevkiinde düzenlenen anma programına Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Aksaray Milletvekili İknur İnceöz, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Yunus Emre anma programına gelen herkese teşekkür etti. Erden, konuşmasında ilk olarak, Yunus Emre'nin engin bir hoşgörüye sahip olduğunu belirtti. Edebiyat dili olarak Farsça ve Arapça'nın kullanıldığı bir dönemde Türk dilini kullanan Yunus Emre'yi minnetle anladıklarını dile getiren Erden, "Anadolu topraklarını fikriyle yoğurarak, bizlere vatan olmasını sağlayan mana erenlerinden, sevgi, saygı ve hoşgörünün kaynağı Yunus Emre'yi bugün kabri başında anıyoruz. Anadolu insanın hislerine tercüman olan Yunus Emre'nin ünü yüz yılları aşıp günümüze kadar ulaşmıştır. İnsanlık, sevgi ve hoşgörü gibi kavramları içtenlikle topluma aktarabilen ve kardeşliği savunan Yunus Emre'nin Türkçeyi mükemmel bir şekilde kullanarak, hakikatleri sadece bir dille anlatması onu Türk toplumunda en çok okunan, dile getirdiği evrensel mesajları ise tüm dünyada tanınan bir şair olmasını sağlamıştır." dedi. Vali Erden, Türk milletinin tüm dünyada iyi tanıtılması gerektiğini belirterek, ülkenin yeryüzünde huzur içerisinde yaşamanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından temsili Yunus Emre rolündeki tiyatro sanatçısı, şiirler okudu. Ziyarettepe'deki anma töreninin ardından katılımcılar Yunus Emre Çilehanesi ve Taptuk Emre Türbesi'ni ziyaret etti. Tasavvuf müziği ve sema gösterileriyle renklenen etkinlik, Yunus Emre Çilehanesi'nin ziyaret edilmesiyle son buldu.