Rapid Wien Beşiktaş maçı bu akşam oynanacak

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, ikide iki yapmak için sahada! Rakip Rapid Wien! Rapid Wien Beşiktaş maçı hangi kanalda yayınlanacak. Rapid Wien Beşiktaş maçı izle. Rapid Wien Beşiktaş maçı izlesene...

Rapid Wien Beşiktaş maçı bu akşam oynanacak
UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu ikinci maçında Beşiktaş Avusturya'da Rapid Wien deplasmanına çıkıyor. Ernst Happel Stadı'nda 20.00'de başlayacak maçı Belaruslu hakem Aleksei Kulbakov yönetecek. Star TV'den yayınlacak karşılaşmayı Sporx Canlı Anlatım Servisi ve Maç Odası'ndan canlı olarak takip edebilirsiniz.

BU MAÇ VE DİĞER TÜM AVRUPA LİGİ MAÇLARININ İDDAA TAHMİNLERİ BURADA!

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Quaresma bu hafta takımla çalışmaya katıldı ve maç kadrosuna dahil edildi. Beşiktaş kafilesinde şu isimler yer alıyor; Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Ferrari, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, İsmail Köybaşı, Mehmet Aurelio, Ernst, Necip Uysal, Hilbert, Nihat Kahveci, Mert Nobre, Bobo, Tabata, Quaresma, Holosko, Guti.

Rapid Wien takımının teknik direktörü Peter Pacult maç öncesindeki basın toplantısında yldız futbolcuları Guti ve Quaresma'dan çekinip çekinmediği sorusuna, ''İki futbolcu da çok iyi. İkisi birlikte oynayacak mı? Schuster'in kuracağı kadroda bu hiç belli olmaz. Guti'nin Real Madrid'de ne yaptığını biliyoruz. Ben onun hayranıydım. Ama şimdi eskisi kadar iyi mi göreceğiz'' yanıtını verdi.

UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Rapid Wien Porto'ya 3-0 mağlup olmuş ve puanla tanışamamıştı.

Öte yandan Rapid Wien'in Türk asıllı futbolcuları T nju Kayhan, Veli Kavlak ve Yasin Pehlivan maç öncesinde yaptığı açıklamalarda Beşiktaş'ı yenmek istediklerini ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk puan veya puanlarını Beşiktaş karşısında almak istediklerini söyledi.

SAAT: 20:00
HAKEM: Aleksei Kulbakov
STAT: Ernst Happel
YAYIN: Star TV & Sporx.com Canlı Anlatım Servisi

MUHTEMEL 11'LER

RAPİD WİEN
Hedl
Sonnleiter
Soma
Tanju
Saurer
Kulovits
Hoffman
Veli
Dober
Hinum
Nuhiu

BEŞİKTAŞ
Hakan
İbrahim Toraman
Ferrari
Zapotocny
İbrahim Üzülmez
Hilbert
Ernst
Necip
Quaresma
Guti
Bobo

BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu'nda bugün Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa'da bileği bükülmüyor. Siyah-beyazlılar, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ön eleme ve grup maçlarında yenilgi yüzü görmedi. 6'sı ön eleme, 1'i de grup maçı olmak üzere toplam 7 karşılaşmaya çıkan ''Kara Kartallar'', sahadan 6 kez galip ayrılırken, sadece 1 kez berabere kaldı.

Faroe Adaları'ndan Vikingur, Finlandiya'dan HJK Helsinki takımlarını hem İstanbul'da hem de deplasmanda yenmeyi başaran Beşiktaş, Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plezen ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp evinde 3-0 galip geldi. Siyah-beyazlılar, grup maçlarına da 1-0'lık CSKA Sofya galibiyetiyle başladı.

HEDEF 51

Beşiktaş, Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla bugün Viyana'da yapacağı UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu ikinci maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 144. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 143 maçtan 50'sini kazanıp, 29'unda berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi.

Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 174 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 208 gol gördü.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

DEPLASMAN YARIYOR

Beşiktaş, Avrupa Kupalarında deplasmanda oynadığı son 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik alarak rakiplerine mağlup olmadı.

Avrupa Kupalarındaki son deplasman yenilgisini geçen sezon Şampiyonlar Ligi grup maçında (30 Eylül 2009 tarihinde) CSKA Moskova karşısında 2-1’lik skorla alan siyah-beyazlı takım, daha sonra gruptaki diğer deplasman maçlarında Wolfsburg ile golsüz berabere kalmış ve Manchester United’ı 1-0 mağlup etmişti. Beşiktaş, Avrupa Kupalarında bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda ise UEFA Avrupa Ligi 2.ön eleme turunda Vikingur’u 4-0 yendi, 3.ön eleme turunda Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kalıp play-off turunda HJK Helsinki’yi 4-0 mağlup etti.

WİEN İLE 6. KEZ

Beşiktaş, Avrupa Kupalarında Avusturya'nın Rapid Wien takımı ile 6 maç yaptı.

1960-61 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1.turunda Rapid Wien ile eşleşen Beşiktaş deplasmanda 4-0 yenildiği rakibini evinde 1-0 yenmiş ama elenen taraf olmuştu. 1967-68 sezonunda yine Şampiyon Kulüpler Kupası 1.turunda Rapid Wien ile eşleşen Beşiktaş sahasında 1-0 deplasmanda 3-0 yenilerek elenmişti. Beşiktaş en son 1984-85 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1.turunda eşleştiği rakibine deplasmanda 4-1 yenilmiş sahasında ise 1-1 berabere kalıp elenmişti. Beşiktaş özellikle deplasmanda Rapid Wien ile oynadığı 3 maçı da farklı kaybetmişti.